Jsme starý a zuřivý! Strýcová ladí rivalitu před českým semifinále

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: O správnou rivalitu před pátečním českým semifinále čtyřhry na Roland Garros se stará kdo jiný než Barbora Strýcová. „Že jsou holky mladý a agresivní? My jsme zase starý a zuřivý!“ prohlásila skvěle naladěná Strýcová před duelem, ve kterém společně s Andreou Sestini Hlaváčkovou vyzve pár Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková.

Pařížským minipříběhem atraktivního českého duelu bude střet Strýcové a Siniakové. Vždyť zkušenější tenistka vyřadila Siniakovou minulý týden ve třetím kole soutěže dvouhry. „Když bych to Báře vrátila, vůbec bych se nezlobila,“ usmála se před dalším vzájemným kláním Siniaková.

Ale dvaatřicetiletá Strýcová zůstává v klidu a vše bere s nadhledem. „Bude mi to chtít vrátit, ale my zase chceme hrozně moc vyhrát a necháme tam duši,“ říká tenistka, která na své první grandslamové finále stále čeká, i když semifinále hrála už třikrát.

Rozdílu věku (Siniakové i Krejčíkové je 22 let) se „zuřivá“ Strýcová nebojí. „Jsou to mladý holky, ale my jsme taky dost fit,“ říká tenistka, která zvládá na stejných turnajích pravidelně kombinovat dvouhru i čtyřhru. „Věk v tuhle chvíli moc nehraje roli. My máme zase víc zkušeností, i když to taky nemusí nic znamenat.“

 

Hello semifinals ??

Příspěvek sdílený Katerina Siniakova (@siniakovakaterina),Čen 5, 2018 v 12:03 PDT

I dvojnásobná grandslamová šampionka Andrea Sestini Hlaváčková si před pátečním mačem na mladší krajanky věří. „Holky jsou letos výborně rozjeté, hrají spolu dlouho, skvěle se znají a mají spoustu kvalit. Na druhou stranu je hodně známe a využijeme zkušenosti. Nedáme jim míč zadarmo a o tom to bude,“ slibuje.

ROZHOVOR: Bára a Andy, kámošky od narození. Jak jsme stavěly iglú? To bylo dobrý!

Vyostřenější nádech dodá pátečnímu mači i fakt, že také druhá Barbora bude chtít konečně okusit finále turnaje velké čtyřky – Barbora Krejčíková. Ani ona se podobně jako Strýcová mezi nejlepší dva páry na grandslamu nikdy nedostala. A velkých jmen českého tenisu se v Paříži zatím moc nebojí, jak dokázala v prvním kole dvouhry, kdy těsně prohrála s Karolínou Plíškovou.

„Věřím, že i na Báru Strýcovou a Andreu bude naše hra platit. Určitě letos chceme s Kačkou víc než semifinále,“ říká před semifinále bojovně naladěná Krejčíková.

Ať už budete v pátek navečer fandit v českém derby kterémukoliv páru, jisté je, že ve finále budou hrát Češky. Úspěšnější duo si pak v nedělí zahraje o titul proti jedné z asijských dvojic – Hozumiová, Ninomiyaová nebo Jang, Čchan.

Český tenis čeká na grandslamový triumf z deblu přesně rok od titulu Lucie Šafářové taktéž na Roland Garros. Ryze česká dvojice pak naposledy vyhrála grandslam na US Open v roce 2013 – byla to Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.