Třásla se mi ruka, přiznal Cecchinato. Po mečbolech viděl přízrak

- Radek Štohl

Jeho jméno do začátku French Open znal málokdo. Marco Cecchinato se však na druhém grandslamovém turnaji roku vzepřel osudu, aby se v pátek mohl utkat o první velké finále kariéry. Před tím však ještě mluvil o těžko uvěřitelných pocitech, nebo o tom, jak si začal více věřit.

„Proti Novakovi jsem vedl 2:0 na sety, v tom třetím jsem se však cítil trochu unavený," sdílel Cecchinato své úvodní dojmy po senzanční výhře nad Novakem Djokovičem v poměru 6:3, 7:6(4), 1:6, 7:6(11).

„Od ztraceného podání ve čtvrtém setu jsem však začal hrát neskutečně dobře. V tiebreaku to byl z mé strany ještě lepší výkon, díky čemuž se mi na konci podařilo vyhrát," pokračoval Ital.

Pětadvacetiletý hráč uspěl ve čtyřsetovém dramatu rovněž zásluhou zmíněné zkrácené hry, ve které dokázal odvrátit hned tři setboly a celkově využít čtvrtý mečbol.

„Byl jsem velice nervózní, jelikož se mi nepodařilo zužitkovat řadu šancí," připomněl divoký průběh tiebreaku. Co si ale pomyslel ve chvíli, kdy Djokovič znemožnil dva mečboly po fantastické práci na síti?

„Viděl jsem přízrak! Při třetím mečbolu jsem si ke všemu vytvořil velký tlak. I přes nevyužité příležitosti jsem dokázal postoupit. Třásla se mi však ruka," přiznal tenista, který se po French Open poprvé v kariéře dostane do TOP 30.

Čím si svěřenec Simone Vagnozziho ale připisuje tak velké zlepšení? „Přepnul jsem v hlavně, nepotřeboval jsem k tomu ani žádného mentálního kouče. Pravděpodobně už vyspívám, věřím ve své schopnosti," uzavřel.