Dřív, než se čekalo! Berdych odstartuje travnatou sezonu už v Německu

- Jan Vojkůvka

Dlouhodobá mužská jednička Tomáš Berdych má za sebou strastiplnou antukovou část sezony, během níž nevyhrál ani jeden zápas. S nadějí se tak upíná k travnatému povrchu, na kterém se mu tradičně velmi daří a dokonce si své oblíbené období o týden prodlouží! Získal totiž divokou kartu na turnaj ve Stuttgartu.

V Německu se Berdych může potkat s Rogerem Federerem, Nickem Kyrgiosem, Milosem Raonicem, Denisem Shapovalovem nebo Hjonem Čongem. Turnaje se český tenista zúčastní podruhé v řadě a obhajovat zde bude loňské čtvrtfinále.

Bývalá světová čtyřka po porážce v prvním kole French Open v Paříži přiznala, že má stále vleklé problémy se zády. Berdycha trápily bolesti v zádech už v minulé sezoně a ani přes několik přestávek nedokázal své trápení vyléčit.

Ve Stuttgartu se dvaatřicetiletý hráč pokusí přerušit šňůru pěti porážek v řadě a po téměř třech měsících opět okusit příchuť vítězství. Naposledy se radoval 24. března ve druhém kole v Miami. Kromě podniku v Německu absolvuje Berdych také turnaj v Londýně, po němž si dá týden pauzu před vrcholem v All England Clubu.