Moneta Czech Open: Kolář s Pavláskem vzdali účast v semifinále

- Jan Vojkůvka

Prostějovský turnaj Moneta Czech Open bude letos skončí bez českého vítěze. Po středečním vyřazení všech domácích singlistů se ze čtvrtečního semifinále čtyřhry odhlásili Zdeněk Kolář s Adamem Pavláskem kvůli zranění druhého jmenovaného hráče.

Kolář s Pavláskem ve středu napravili své zaváhání ze dvouhry, kde skončili v osmifinále a podařilo se jim vybojovat alespoň postup do semifinále ve čtyřhře. Do něho však kvůli zranění kotníku Adama Pavláska nakonec vůbec nenastoupí.

Automaticky bez boje se do finále turnaje dostala uruguayská bratrská dvojice Martin a Pablo Cuevasovi. Ti se o titul utkají s ukrajinsko-slovenským párem Molčanov, Zelenay, kteří rovněž postoupili bez boje.

Turnaj, ač bez českého zastoupení, však pokračuje dál. Prvním semifinalistou dvouhry se stal Rakušan Gerald Melzer, jenž přehrál Itala Salvatore Carusa ve dvou setech 6:4, 6:3. V semifinále mohl Melzer vyzvat přemožitele Jana Šátrala a Jiřího Veselého, Eliase Ymera, švédský tenista však nestačil na Jaume Munara 6:3, 1:6, 1:6.

Dalším semifinalistou se stal Laslo Djere. Momentálně 101. žebříčku zvládl třetí čtvrtfinále letošního turnaje, ve kterém si na Srba nepřišel Guido Pella. Ten prohrál 4:6, 5:7. Posledním účastníkem semifinálových duelů je Guillermo Garcia-Lopezšpanělský hráč ve čtvrtfinále přehrál Federico Gaiou 6:3, 6:4.

Čtvrtfinále dvouhry
Salvatore Caruso (ITA) – Gerald Melzer (AUT) 4:6, 3:6
Elias Ymer (SWE) – Jaume Munar (ESP) 6:3, 1:6, 1:6
Guido Pella (ARG) – Laslo Djere (SRB) 4:6, 5:7
Guillermo Garcia-Lopez (ESP) – Federico Gaio (ITA) 6:3, 6:4

Semifinále čtyřhry
Molčanov (UKR), Zelenay (SVK) – Karlovskij (RUS), Olivo (ARG) bez boje
M. Cuevas, P. Cuevas (URU) – KOLÁŘ, PAVLÁSEK bez boje

Moneta Czech Open den po dni:

6.6.
Moneta Czech Open: Černý den domácích tenistů. Končí Veselý i další tři Češi

5.6.
Moneta Czech Open: Šafránek vyřadil nasazenou trojku, Pavlásek dokonce dvojku. Dál jde i Veselý

4.6. 
Moneta Czech Open: Šátral slaví postup do hlavní soutěže, Kolář je po obratu v osmifinále 

3.6.
Moneta Czech Open: Do finále kvalifikace prošla trojice Čechů