Ve finále budou Češky! Nechám tam duši, abychom to byly my, slibuje Strýcová

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Ryze české semifinále čtyřhry na Roland Garros znamená, že o titul si určitě zahraje buď pár Strýcová, Sestini Hlaváčková nebo Krejčíková, Siniaková. „Nechám tam duši, abychom to byly my. A abych to na grandslamech konečně prolomila,“ řekla před pátečním kláním Barbora Strýcová, která už třikrát v grandslamovém semifinále neuspěla.

„Ale kdybyste mi to neřekl, tak to ani nevím! I kdybych jich prohrála už pět, věřím, že to konečně dám,“ usmívala se po čtvrtfinálovém klání Barbora Strýcová, která zažívá mimořádně povedený grandslam a vítěznou mentalitu si ze singlu přenesla i do čtyřhry.

S Andreou Sestini Hlaváčkovou darovaly ve čtvrtfinále páru Arruabarrenaová, Srebotníková jenom čtyři gemy, tak přesvědčivý zápas to byl (6:3 a 6:1). „Byly jsme herně celý zápas lepší. Nakonec nám prospěl i déšť, protože jsme potom začaly hezky zčerstva,“ hodnotila zápas Andrea Sestini Hlaváčková.

Celou Paříž skutečně ve středu trápil déšť, který přesunul na čtvrtek třeba i mužská čtvrtfinále, Strýcová s Hlaváčkovou si ale skvělým výkonem pospíšily tak, že mohly odjet domů s postupem v kapse. „Podmínky byly hrozně těžké, vzduch byl vlhký, ale zvládly jsme to moc dobře,“ pochvalovala si Strýcová.

I když i jejich utkání muselo být v průběhu kvůli přeháňce na padesát přerušeno. Kapky padající z nebe jako by ale na Češky zapůsobily blahodárně. Po pauze za stavu 2:1 vyhrály čtyři gemy v řadě a bylo hotovo.

„Já jsem se na začátku necítila nejlépe a déšť mi pomohl. Potom byl můj výkon mnohem lepší,“ říkala Strýcová. „Postupem času jsme s Andy pořád jistější, už jsme si na sebe na kurty zvykly. Jsem ráda, že pokračujeme v soutěži dál,“ doplnila po jasném postupu Strýcová, která po boku nové parťačky hraje na prvním grandslamu.

V semifinále už Strýcovou a Sestini Hlaváčkovou vyhlíží odhodlaná dvojka Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková. Hlavně Siniaková má o motivaci postaráno, protože chce Strýcové vrátit porážku ze soutěže singlu.

„Asi mi to bude chtít oplatit, ale já zase budu chtít hrozně vyhrát!“ smála se Strýcová před obrovsky zajímavým duelem, který se v Paříži odehraje nejspíš v pátek. Jedna z dvojice pak postoupí do nedělního finále.

„Bude to těžký zápas pro nás i pro ně a moc se na to těšíme. Já osobně nechám na kurtu duši,“ slibovala Strýcová.