Sukně si přepíráme, říkají Češky. Z pověrčivosti přijely do Paříže bez zásob

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Úspěch tenistek někdy lehce překvapí i je samotné. Třeba deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si radši na Roland Garros zabalily velice spoře, aby nezakřikly úspěch. A Češky jsou teď už v semifinále čtyřhry. „Jela jsem se dvěma sukněmi a čtyřmi tričky. Jsem pověrčivá, radši si to přeperu, ale víc se pak daří,“ říká Krejčíková, která nechala doma i milovanou kytaru.

Podobně je na tom i její parťačka Kateřina Siniaková. „Já mám teda čtyři sukně, ale taky je furt přepírám,“ usmála se talentovaná tenistka, která v soutěži singlu došla po dvou letech opět do třetího kola grandslamu. To její vrstevnice Krejčíková si zahrála v Paříži hlavní soutěž dvouhry vůbec poprvé v životě. V prvním kole těsně prohrála s Karolínou Plíškovou.

Společně teď navíc budou hrát o své první grandslamové finále ve čtyřhře – tudíž více než podařený turnaj pro obě dvaadvacetileté tenistky.

A podle obou Češek na tom možná má zásluhu i fakt, že úspěch oproti jiným turnajům nezakřikly tím, že by si automaticky zabalily na dva týdny dopředu. I takové detaily můžou mentalitu hráček naladit tím správným směrem.

„Taky mi skončil pronájem. Většinou když si zabookujete ubytování na celou dobu turnaje, tak potom prohrajete brzy. Takže v osm ráno jsem se všemi věcmi přišla do areálu a už jen čekala, jestli vyhrajeme,“ smála se Krejčíková po úterním vítězství ve čtvrtfinále čtyřhry, kdy si podobně jako Darja Kasatkinová musela hledat nové ubytování.

A v Paříži dokonce dokáže vydržet i bez své oblíbené kytary, na kterou ráda hraje, když zrovna nezápolí na kurtech. „Je s ní komplikované cestovat, ale už se na ni těším, čeká na mě doma,“ vyprávěla Krejčíková. Na okruhu je kytaristů víc – třeba Kevin Anderson si přivezl do Paříže speciální cestovní kytaru. „Ale na to já ještě nejsem tak dobrá,“ usmála se Češka.

To její kolegyně Kateřina Siniaková to má se svým oblíbeným čtením mnohem jednodušší. Knížky si totiž snadno zabalí do batohu. „Čtení miluji, hrozně mě baví detektivky. A když se k tomu dokopu, tak i na turnajích nemůžu přestat číst, protože je to hrozně napínavé,“ vyprávěla Siniaková.

I když zásoba detektivek Kateřiny Siniakové pomalu dochází a Barboře Krejčíkové se čím dál víc stýská po kytaře, prochází Češky pavoukem čtyřhry pořád dál. A pokud by z toho bylo grandslamové finále nebo dokonce titul, jsou ochotny klidně dál přepírat sukně až do konce turnaje.

 

MissC ? #mybestfriend #sagitarius #1yeartogether #education #freetime

Příspěvek sdílený Barbora Krejcikova (@bkrejcikova),Dub 21, 2017 v 10:35 PDT