French Open: České semifinále! Sestini Hlaváčková se Strýcovou slaví hladkou výhru

- Jan Havlovic

Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou slaví postup do semifinále Roland Garros! Nasazené dvojky si poradily ve středečním čtvrtfinálovém souboji s párem Arruabarrenová, Srebotniková po setech 6:3, 6:1 a v semifinálovém souboji vyzvou krajanky Krejčíkovou se Siniakovou. Již nyní je jisté, že český tenis bude mít své zástupkyně v deblovém finále!

Hlaváčková se Strýcovou jsou v semifinále! – 6:3, 6:1
Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou postupují do semifinále čtyřhry letošního Roland Garros! Nasazené dvojky porazily ve středečním čtvrtfinálovém duelu pár Arrubarrenová, Srebotniková za 67 minut po setech 6:3 a 6:1. Plzeňské tenistky nezaskočilo ani přerušení ve druhém setu kvůli dešti. Český pár vyzve v boji o grandslamové finále krajanky Siniakovou s Krejčíkovou.

„Byly jsme herně celý zápas lepší. Nakonec nám prospěl i déšť, protože jsme potom začaly hezky zčerstva a všechny čtyři zbývající gemy jsme vyhrály. Hrály jsme chytře, nezmatkovaly jsme a vyšlo to,“ hodnotila vítězný duel Andrea Sestini Hlaváčková. 

„Já jsem se na začátku necítila nejlépe a déšť mi pomohl. Potom byl můj výkon mnohem lepší. Postupem času jsme spolu pořád jistější, už jsme si na sebe na kurty zvykly. Jsem ráda, že pokračujeme v soutěži dál,“ řekla Barbora Strýcová k postupu do grandslamového semifinále. 

Středeční program v Paříži zrušen
Zbytek středečního tenisového programu na Roland Garros byl zrušen. V Pařiži totiž prší, a tak se nedohrané duely přesouvají na čtvrtek. Odloženy jsou tak také oba čtvrtfinálové duely dvouhry Nadala proti Schwartzmanovi a Del Potro s Čiličem. Na osmifinálový duel čtyřhry juniorů si budou muset počkat také Jonáš Forejtek s Daliborem Svrčinou.

Halepová otočila duel proti Kerberové – 6:7(2), 6:3, 6:2
Poslední semifinalistkou ženské dvouhry na letošním Roland Garros je Rumunka Simona Halepová. Světová jednička si ve čtvrtfinálovém zápase poradila s Němkou Angelique Kerberovou, kterou porazila po setech 6:7(2), 6:3, 6:2. Halepová tak udělala další krok za obhajobou loňské finálové účasti. Rumunka však stále nemá jisté, že po Roland Garros uhájí pozici světové jedničky. Pokud by Muguruzaová v semifinále Halepovou porazila, stane se novou královnou ženského tenisu. 

se tak povedlo uhájit pozici světové jedničky a udělala další krok za obhajobou loňské finálové účasti. 

Muguruzaová deklasovala Šarapovovou
Účast v semifinále si již zajistila Garbiňe Muguruzaová, která v odpoledním duelu deklasovala Rusku Marii Šarapovovou, kterou porazila po setech 6:2, 6:1. Světová trojka byla v semifinálovém klání suverénní, když své soupeřce dovolila jediný brejkbol, který navíc dokázala odvrátit. Muguruzaová byla naopak velmi nebezpečná při podání ruské tenistky, když proměnila přesně polovinu z dvanácti brejkbolových příležitostí.

Štyler je ve čtvrtfinále čtyřhry – 6:3, 6:3
Talentovaný Ondřej Štyler postupuje na juniorce Roland Garros do čtvrtfinále čtyřhry. Český tenista ve středu odpoledne porazil společně s Japoncem Tajimou za pouhých 54 minut domácí dvojici Mayot, Royer po setech dvakrát 6:3.

Kurt Philippa-Chatriera
Garbiňe Muguruzaová (ESP, 3.) – Maria Šarapovová (RUS, 30.) 6:2, 6:1
Rafael Nadal (ESP, 1.) – Diego Sebastian Schwartzman (ARG, 12.) 4:6, 5:3, 30:15 – odloženo na 7.6.

Kurt Suzanne-Lenglenové
Simona Halepová (ROU, 1.) – Angelique Kerberová (GER, 12.) 6:7(2), 6:3, 6:2
Marin Čilič (CRO, 4.) – Juan Martín Del Potro (ARG, 6.) 6:6(5:5) – odloženo na 7.6.

Kurt č. 1
M. Gonzalez (ARG), Jarry (CHI) – Herbert, Mahut (oba FRA) 4:6, 6:7(8)
Babosová (HUN), Mladenovicová (FRA) – Hozumiová, Ninomijaová (obě JPN) 6:7(4), 3:6
Arruabarrenaová (ESP), Srebotniková (SLO) – SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ 3:6, 1:6

Kurt č. 18
Grönefeldová (GER), Farah (COL) – L. Čchan (TPE), Dodig (CRO) 6:4, 5:7, 8:10

Kurt č. 7
ŠTYLER, Tajima (JPN) – Mayot, Royer (oba FRA) 6:3, 6:3

Kurt č. 14
Musetti (ITA), Wassermann (NED) – FOREJTEK, SVRČINA – odloženo na 7:6.