Ty jediný mě rozesměješ! Zverevova love story s novinářem je u konce

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Zraněný Alexander Zverev vypadl na Roland Garros ve čtvrtfinále s Dominicem Thiemem, v jednu chvíli se ale přeci jen na pozápasové tiskovce rozesmál. To když naposledy promluvil se svým oblíbeným novinářem, který ho už v na začátku turnaje okouzlil svým severoanglickým přízvukem. „Myslím, že jsi jediný člověk, který mě teď dokáže rozesmát,“ řekl na rozloučenou Zverev.

Ten příběh se stal virálním hitem – po druhém kole Roland Garros dostal Zverev otázku od Jonathana Pinfielda – novináře z anglického hrabství Yorkshire, kterému ale vůbec nerozuměl. „Odkud jsi? Miluju tvůj přízvuk,“ smál se před týdnem nevěřícně Zverev.

„Lovestory“ pak v průběhu turnaje pokračovala. „Mohl bych tvůj hlas poslouchat od rána do večera,“ řekl zase jindy německý tenista. A potom: „Jestli někdy uspořádáte tenisový turnaj v Yorkshiru, tak tam určitě přijedu, jenom kvůli tomu přízvuku.“

Příběh „Saši“ a jeho oblíbeného novináře bavil Roland Garros ale jen do čtvrtfinále, ve kterém bohužel Zverev kvůli zranění nepodal optimální výkon a v Paříži skončil. Rozlučka ale byla stylová.

„Kolegové mě podezřívají, že jsem se zamiloval do tvého tenisu, ale přísahám, že je to jen profesionální,“ rozzářil smutného Zvereva jeho oblíbený novinář na tiskovce po čtvrtfinále. „Každopádně jsem ti napsal básničku,“ dodal pak.

Načež se Zverev polekal, ale anglický vtipálek ho ujistil. „Žádnou paniku, nenapsal,“ smál se novinář a zeptal se německého tenisty, jaký byl jeho nejšťastnější moment na Roland Garros. „Ta naše tiskovka po druhém kole,“ vzpomněl si Zverev se smíchem na první moment, kdy novináře poznal.

„Slyšel jsem, že dokonce i anglická královna to video viděla, to je působivé. Myslím, že ty jsi momentálně jediný člověk, co mě dokáže rozesmát,“ ukončil Zverev pařížksou love story, která oslovila internet.

Nakonec tak zakončil Roland Garros s úsměvem. A byl vděčný, že se poprvé v životě probojoval do grandslamového čtvrtfinále. I když v budoucnu bude chtít současná světová trojka určitě víc.

A zajímavost na konec – pořadatelé challengeru v severoanglickém Ilkley (na území Yorkshiru) oznámili, že Zverevovi udělí do soutěže startující 18. června divokou kartu. A Zverev by tak mohl splnit slib a hrát na turnaji v Yorkshiru, jehož přízvuk tak miluje.

Němec ale pozvání nejspíš nepřijme a bude hrát ve stejném termínu na domácí půdě v Halle, kde už účast přislíbil.