Návrat krále se blíží! Federer znovu v akci už příští týden

- Jan Havlovic

Už příští týden uvidíme znovu v akci Rogera Federera. Šestatřicetiletý švýcarský tenista se představí v soutěžním zápase po více než třech měsících. Letošní premiéru na trávě si odbude ve středu na dvorcích v německém Stuttgartu. „Roger se cítí připravený,“ říká Severin Luthi, kouč dvacetinásobného grandslamového vítěze.

Zatímco v Paříži teprve vrcholí antukové Roland Garros, Roger Federer je již v plné přípravě na travnatou část sezony. Legendární Švýcar podruhé v řadě přerušil sezonu, aby byl stoprocentně připraven na červencový Wimbledon.

Federer si otestuje formu již v příštím týdnu na podniku v německém Stuttgartu, kde se představí teprve potřetí v kariéře. V loňském roce senzačně vypadl již v úvodním zápase s Němcem Haasem. Letos by se rád podobnému výpadku vyhnul.

Šestatřicetiletého Švýcara čeká první ostrý zápas po více než třech měsících. Poslední soutěžní duel odehrál Federer na konci března v Miami, kde podlehl Australanu Kokkinakisovi. Od té doby odpočíval, věnoval se charitativní činnosti a piloval formu na travnatou sezonu.

„Roger se cítí připravený,“ říká Severin Luthi, který bude Federera na jihu Německa doprovázet. Na dalším turnaji v Halle se bude švýcarskému tenistovi věnovat Chorvat Ivan Ljubičič a ve Wimbledonu už bude tříčlenný tým pohromadě.

Federer dorazí do Stuttgartu již o tomto víkendu a jeho první trénink v místě dění je na programu v neděli. Dvacetinásobný grandslamový šampion vstoupí do Mercedes Cupu ve středu.