Bizarní situace Kasatkinové. Postupem do čtvrtfinále si zkomplikovala pobyt v Paříži

- Jan Havlovic

Daria Kasatkinová prožívá na letošním Roland Garros životní turnaj. Premiérovým postupem do čtvrtfinále si však přidělala mírné komplikace s ohledem na její ubytování v Paříži. „Pronájem mého domu končí právě dnes,“ smála se na tiskové konferenci ruská tenistka po pondělní výhře nad světovou dvojkou Dánkou Wozniackou.

Po skalpu světové dvojky usedla jednadvacetiletá Kasatkinová mezi novináře v dobrém rozmaru. Poprvé si totiž zajistila postup do grandslamového čtvrtfinále. Jejím dosavadním maximem byla osmifinálová účast na US Open. Hned po rusko-dánském souboji začala na centrálním dvorci Philippa-Chatriera bitva mezi Rafaelem Nadalem a Němcem Maximilianem Martererem.

Novináři se Kasatkinové ptali na její tip na postupujícího. „Jsem v tipování docela špatná,“ pokrčila rameny mladá Ruska. „Vlastně ani nevím, jestli se na ten duel budu dívat. Musím řešit ubytování. Pronájem mého domu končí právě dnes,“ přiznala Kasatkinová nečekané komplikace způsobené postupem mezi nejlepší osmičku.

Ruská tenisová jednička si zjevně příliš nevěřila a neočekávala, že by v Paříži mohla dojít tak daleko. Po životním postupu do grandslamového čtvrtfinále Kasatkinové došlo, že nemá, kde bydlet. „Zarezervovala jsem si dům přes Airbnb, takže jsem musela zaplatit předem," vysvětlovala.

„Nikdy nevíte, co se během turnaje stane. Budeme se muset přesunout na hotel. Je to prostě tak, musím se s tím vypořádat,“ dodala smířeně Kasatkinová.

Jednadvacetiletou tenistku čeká již v úterý premiérové grandslamové čtvrtfinále. Na dvorci Philippa-Chatriera vyzve Američanku Sloane Stephensovou. Třeba spánek na měkkých hotelových postelích dopomůže Kasaktinové k životnímu úspěchu v podobě postupu do semifinále Roland Garros.

 

Into quarterfinal #DD #RG2018

Příspěvek sdílený Daria Kasatkina? (@kasatkina),Čen 4, 2018 v 6:43 PDT