Mouratoglou Sereně věří: Je lepší než Šarapovová!

- Jan Havlovic

Už se to blíží. V pondělí odpoledne vypukne na kurtu Philippa-Chatriera očekávaná bitva mezi Serenou Williamsovou a Marií Šarapovovou. Mírnou favoritkou tohoto souboje je, dle papírových předpokladů, tenistka ze Sibiře. Patrick Mouratoglou, trenér americké hráčky, to však vidí jinak. „Serena je z těchto dvou tou lepší,“ je si jistý sedmačtyřicetiletý kouč.

Celý tenisový svět se těší na hvězdný souboj těchto dvou tenistek, mezi kterými dlouhé léta panuje vzájemná nevraživost. „Nejsme kamarádky,“ potvrdila před několika měsíci Šarapovová.

Nyní se dvě tenisové celebrity postaví na kurtu proti sobě, poprvé po dvou a půl letech. Dle papírových předpokladů je mírnou favoritkou ruská hráčka, ale fanoušci doufají v napínavý souboj. „Obě hrají velmi dobrý tenis,“ říká Patrick Mouratoglou, trenér Sereny, před bitvou na pařížské antuce.

„Šarapovová je možná v psychické pohodě, ale lepší hráčkou je Serena,“ je si jistý francouzský kouč.

Mouratoglou si je rovněž vědom, že jeho svěřenkyně se zatím dostává do tempa po návratu na tenisové dvorce. „Serena se vrací do zápasového rytmu. Zatím tady odehrála pouze tři duely,“ upozorňuje.

Kouč držitelky 23 grandslamových trofejí však věří, že jeho svěřenkyně může využít zkušeností z předchozích vzájemných duelů. „Vyhrála nad ní už osmnáctkrát v řadě,“ vyzdvihuje Mouratoglou úchvatnou bilanci Sereny Williamsové v zápasech proti Marii Šarapovové.

Třaskavý souboj dvou mnohonásobných grandslamových vítězek je na programu v pondělí odpoledne na kurtu Philippa-Chatriera hned po zápase Rafaela Nadala proti Maximilianu Martererovi z Německa.