Všechno špatně. Chyběla mi myšlenka a nechala jsem se vyprovokovat, říká Strýcová

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Před zápasem i po něm Barbora Strýcová o Julii Putincevové prohlásila: „Nemám ji ráda.“ O to víc mrzí, že ji troufalá Kazaška připravila o čtvrtfinále Roland Garros. „Byla mnohem trpělivější a já měla blbý den,“ uznala Strýcová po porážce 4:6 a 3:6.

Od začátku bylo jasné, že na kurtu se potkaly dvě horké hlavy. Putincevová vytáčela Strýcovou třeba i tím, že ji provokativně nechávala projít u sítě vždy jako první. Za stavu 1:1 se tak Strýcová neudržela a napálila u sítě míček na Kazašku, která jen tak tak stačila uhnout.

„Prostě jsem po ni šla, tak to je. Nemám ji ráda. Ale asi byla chyba, že jsem se nechala vyprovokovat,“ říkala po utkání Strýcová. Ještě horší ale pro ni bylo skousnout hru Putincevové, která bohužel na českou tenistku dokonale platila.

Několikrát jste při zápase dokonce upadla nebo podklouzla, co bylo špatně?
To bylo proto, že už jsem někdy nevěděla, co hrát. Zamotala jsem se do toho a neměla jsem v hlavě myšlenku, jak tomu čelit. Prostě blbý den, a to mě na tom mrzí nejvíc, že to vyšlo zrovna na čtvrté kolo grandslamu.

Nemohlo to být z přemíry snahy?
To si nemyslím. Byl to prostě můj nejhorší zápas na turnaji. Soupeřka na mě dneska hrála takový tenis, který mi vůbec neseděl. Pořád jsem měla pocit, že do toho můžu chodit, ale ona mi to pinkala na druhou stranu přes loby. A já nemám žádnou zbraň, kterou bych jí ublížila.

Vadilo vám její chování na kurtu?
Je to dost otravné. Už jsme tady na úrovni největší špičky a podle mě je zbytečné, jak řve při chybách soupeřky, nebo že například musí počkat, než já projdu kolem sítě.

Na začátku zápasu jste ji málem napálila na síti, chtěla jste si zjednat respekt?
Nemám ji ráda, takže možná ano. Prostě jsem po ní šla, tak to je. Možná to byla i chyba, že jsem se k tomu nechala vyprovokovat.

Neměla jste málo sil po dvouhodinovém deblovém zápase, který jste odehrála den před tím?
Záleží, jak si to nastavíte v hlavě. Samozřejmě jsem hrála dvě hodiny, ale nebála jsem se, že by mi to mohlo ublížit. Udělala jsem správnou regeneraci. Když se rozhodnete hrát singl i debl, musíte počítat s tím, že to bude trošku náročnější.

Mrzí vás, že jste nevyužila šanci, když byl los poměrně příznivý? Putincevová je až 98. hráčka světa...
Předloni tady byla taky ve čtvrtfinále, tady se jí daří, má to zde ráda a hraje tu nejlepší tenis. Nejde to brát tak, že na tom není žebříčkově tak dobře. Zápas jsem si prohrála sama. Když se na to ale podívám s nadhledem, tak jsem ráda, že jsem mohla hrát čtvrté kolo a pořád mám na to hrát ve špičce. To je pro mě hrozně fajn vidět. I to, že to fyzicky ve svém věku zvládám a můžu hrát s mladými holkami.