Plíšková semifinále v Paříži neobhájí. Šarapovové nevzdorovala ani hodinu

- Jan Vojkůvka

Hodně nepovedený zápas na pařížské antuce má za sebou česká jednička Karolína Plíšková. Šestá nasazená, která z minulé sezony obhajovala semifinále, na French Open končí ve třetím kole po matném výkonu a těžké porážce 2:6, 1:6 s Marií Šarapovovou.

Plíšková přitom vstoupila do souboje s ruskou superhvězdou výtečně a hned v prvním gemu sebrala své soupeřce podání. Jenže českou hráčku v utkání vůbec nedrželo podání, přes první servis si uhrála méně než 50 % fiftýnů a tento zásadní problém ji nakonec stál i naději na úspěch.

Hned ve druhé hře výhodu brejku ztratila a prohrála celkem čtyři gemy v řadě. Šarapovová získanou výhodu už nepustila a naopak ještě další brejk přidala v osmé hře, v níž také zakončila první set.

Druhé dějství bylo pro Plíškovou ještě nepříjemnější. Těžko se dostávala do tempa, často chybovala a většinou pouze přihlížela tomu, co vymyslí Ruska na druhé straně sítě. A ta od stavu 1:1 vyhrála pět gemů v řadě a suverénně si za 59 minut hry došla pro postup do osmifinále.

Pro světovou šestku tak závěr antukové sezony nepřinesl kýžený velký výsledek, kterým by mohla zabojovat o návrat do nejlepší pětky ženského žebříčku. Naopak jí hrozí, že by se mohla propadnout na sedmou příčku.