Kerberová odstoupila z turnaje v Bastadu, na vině je zranění lokte

- Jan Havlovic

Světová dvojka, Angelique Kerberová, odstoupila z turnaje ve švédském Bastadu, kde se měla dnes (ve čtvrtek) představit ve čtvrtfinálovém duelu se Španělkou Arruabarrenovou. Nad účastí německé tenisové jedničky na Olympijských hrách v Riu tak visí otazník.

Kerberová plnila v Bastadu roli turnajové jedničky a největší favoritky na vítězství tohoto podniku. Již ve včerejším utkání prvního kola proti domácí Listerové (hráčce sedmé světové stovky) ji limitovalo zranění, což se odrazilo také na výkonu a světová dvojka zvítězila překvapivě až ve třech setech.

„Je to velmi smutné, neboť mám tento turnaj moc ráda. Bastad je velmi blízko mému rodnému městu (Brémy), a tak se na tento podnik vždy ráda vracím. Jsem velmi zklamaná, že musím odstoupit, nicméně po mém včerejším zápase jsem udělala vše pro to, abych mohla pokračovat, avšak můj loket není ve stoprocentní kondici." řekla Kerberová na dnešní mimořádné tiskové konferenci v Bastadu.

Německá tenisová jednička dopoledne absolvovala krátký trénink, po kterém se definitivně rozhodla odstoupit z turnaje. „Při úderech loket necítím, avšak při podání je bolest citelnější. V kariéře jsem ještě nikdy problém s loktem němela, a tak je to pro mě zcela nová zkušenost." popsala světová dvojka své zdravotní problémy.

V nejblížší době je na programu turnaj v Montrealu a také Olympijské hry. Zatím není zcela jasné, zdali se Kerberová těchto dvou podniků zúčastní. „Uvidíme v příštích dnech, jak dlouhá bude rekonvalescence. Není to vůbec dobrý pocit, ale budu se snažit být zpět na kurtech, jak jen to bude možné. Udělám vše pro to, abych byla připravena na turnaje, které jsou na programu v následujících týdnech." uvedla rodačka z Brém na tiskové konferenci.