Siniaková o lichotce Strýcové: Já a velká hráčka? To ráda slyším

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: I když Kateřina Siniaková padla ve třetím kole s krajankou Barborou Strýcovou, úsměv na tváři ji neopustil. „Hrozně mě to mrzí, ale hledám v tom pozitiva. Vždycky jsem na grandslamech vyletěla v prvním kole a tohle je pro mě nové,“ řekla Siniaková, které se po utkání dostalo uznání i od soupeřky.

„Kačka je pro mě velká hráčka, i proto jsem měla takovou radost,“ vysvětlovala Strýcová po vítězství 6:2 a 6:3. „Já a velká hráčka? To ráda slyším,“ usmála se po lichotce Siniaková. I když jí bylo líto, že neuhrála proti krajance víc.

Zápasovou bilanci s Barborou Strýcovou si tak zhoršila na 1:3, víc ji ale mrzela promarněná šance poprvé v životě hrát osmifinále grandslamu. „Bára je těžká soupeřka, ale hratelné to bylo. Věřila jsem, že můžu zvítězit,“ řekla Siniaková.

Začala jste skvěle a rychle vedla 2:0, co se pak stalo?
Bára neodstartovala zápas nejlépe. Škoda čtvrtého gemu, kdy jsem měla navrch a dávala jsem o kousek auty. Tím se to otočilo. Snažila jsem se hrát pořád stejně, ale Bára pak vůbec nekazila a mně nevycházelo, co jsem plánovala hrát.

Co to bylo?
Měla jsem víc chodit na síť. Míče jsem si připravila, ale nevyužila jsem šance. Chtělo by to víc sebedůvěry, protože na síti hraju dobře. I tak můžu být spokojená, moje hra se zvedla a hraju konstantněji. Musím se poučit. Snad ještě nějaké zápasy přijdou a budu mít šanci to Báře vrátit.

Ona o vás řekla, že jste velká hráčka. Vážíte si toho?
To ráda slyším. Hodně jsme teď spolu trénovaly, všechny zápasy byly vyrovnané a těžké. Mohla jsem v tomto zápase vyhrát víc gemů. I když jsem prohrála 2:6, 3:6, tak jsme hrály dlouho, byly tam pěkné výměny. Musím ještě makat a výsledky přijdou.

Zdá se, že porážku berete celkem s pozitivní myslí...
Hledám v tom právě pozitiva. Vždycky jsem na grandslamech vyletěla v prvním kole a tohle je pro mě nové. Hrozně mě mrzí, že jsem nedošla dál. Bára je těžká soupeřka, ale určitě to hratelné bylo. Věřila jsem, že zvítězit můžu. Na druhou stranu třetí kolo jsem na grandslamu hrála teprve podruhé, takže je to pro mě povzbuzení.

Můžete se teď naplno věnovat deblu, kde máte s Barborou Krejčíkovou určitě velké ambice, je to tak?
Já osobně tady obhajuju loňské semifinále. S Bárou do toho dáme všechno, i když teď se nám moc nedaří. Ale bojujeme a tím jsme zvládly i první kolo. Snad to půjde už jen lépe.