Nové pařížské maximum! Strýcová v derby pokořila Siniakovou

- Jan Vojkůvka

Stejně jako v prvním kole, a stejně jako v druhém kole, tak i v tom třetím čekalo grandslamovou Paříž pikantní české derby. Zatímco předchozí dva duely českých tenistek přinesly vyrovnané souboje, v pátek byla Barbora Strýcová mnohem suverénnější a Kateřinu Siniakovou přehrála 6:2, 6:3.

Dvaatřicetiletá Strýcová, jejímž maximem na French Open bylo doposud třetí kolo, přitom nevstoupila do zápasu vůbec dobře a hned první gem na podání prohrála. Siniaková ale z lepšího vstupu do utkání nic nevytěžila a naopak sama ztratila šest her v řadě.

Rozjetá Strýcová si následně pohlídala začátek druhé sady a v šesté hře si vypracovala další brejkbol, který využila a odskočila ve skóre do vedení 4:2. Siniaková sice ještě zkoušela bojovat a v deváté hře se dostala k nadějnému stavu 30:30, avšak Strýcová žádné komplikace nepřipustila a došla si pro vítězství.

Česká tenistka v souboji se svou krajankou využila pořádně i svých deblových schopností a hodně těžila z výletů k síti. Přesto zápas byl dost ovlivněn především chybami Siniakové, která zaznamenala 24 nevynucených chyb oproti pouhým 11 vítězným míčkům. Strýcová měla 14 winnerů a 21 errorů.

Strýcová, která v Paříži bude hrát premiérové osmifinále v neděli, se o postup do druhého týdne grandslamu utká s Kazaškou Julií Putincevovou.