Šafářová: Došla mi šťáva, energie bylo pořád méně a méně

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Skvěle rozehraný zápas proti krajance Karolíně Plíškové nakonec Lucie Šafářová nedotáhla a prohrála ve třech setech. „Potřebuji víc času, abych byla fit na takhle dlouhé zápasy,“ řekla pak po utkání Šafářová, která se vrací po čtvrtroční pauze.

„Lucka je z toho dost špatná,“ řekla Karolína Plíšková s lítostí po vzájemném duelu druhého kola. Není se co divit, Lucie Šafářová měla favoritku téměř na lopatě.

Dva sety byla nejspíš lepší hráčkou, jenže do finiše se nedostala. Za kritického stavu 4:5 ve druhém setu zápas začala ztrácet. Jedna dvojchyba, k tomu nevynucené chyby a Plíšková se nadechla k třísetové otočce.

„Byly tam šance. Hlavně ve druhém setu jsem měla brejkbol. Kdybych ho proměnila, možná jsem to mohla dotáhnout,“ litovala Šafářová, která hrála proti Plíškové na grandslamu podruhé za sebou – i předtím na Australian Open Šafářová prohrála.

„Možná jsem měla víc zariskovat a snažit se ji hned zatlačit, ale v takové chvíli je to vždycky těžké odhadnout,“ komentovala nepovedený závěr druhého setu. „Nemyslím, že jsem udělala něco vyloženě špatně. Jen jsem trochu ztratila koncentraci, dala jí šanci a Karolína to pak zahrála dobře.“

I přes nepříznivý výsledek zůstává usměvavá Češka pozitivní. Vždyť ještě před nedávnem přemýšlela o konci kariéry a teď dokázala zahrát naprosto vyrovnaný zápas s hráčkou světové špičky.

„Pro mě to byl po tak dlouhé době dobrý zápas, chybělo málo. Ve třetím setu už mi došla šťáva. Jak se zápas otáčel v její prospěch, zvedala se a já měla energie méně a méně,“ uznala pak Šafářová.

„Trénuji hrozně krátkou dobu na to, abych byla stoprocentní na tři sety s hráčkou kvalit Káji. Do Wimbledonu mám dost času ještě víc zamakat a vrátit se do kondice,“ řekla potom, co překonala chmury z právě prohraného zápasu.

„Užívám si, že jsem zdravá. Samozřejmě mě mrzí, že jsem to nedotáhla do konce, ale užila jsem si to, atmosféra na kurtu byla hezká. A ještě máme debla,“ usmála se pak nakonec. Ve čtyřhře ji teď čeká se Světlanou Kuzněcovovou druhé kolo.