Plíšková přiznala: Proti Lucce jsem ztrácela pocit, že můžu vyhrát

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Téměř dva sety byla Lucie Šafářová v zápase s Karolínou Plíškovou lepší, což i sama Plíšková uznala. „Vždycky si věřím, že můžu vyhrát. Ale proti Lucce jsem měla občas pocit, že už nemám žádné zbraně,“ řekla Plíšková potom, co zápas téměř na poslední chvíli začala otáčet. A nakonec vyhrála 4:6, 6:4 a 6:1. Může se tak těšit na souboj s Marií Šarapovovou.

Marně čekala Plíšková, že po dlouhé nemoci se vracející Šafářová bude lehkým soustem. „Čekala jsem, že bude hrát hůř,“ přiznala pak Plíšková po zápase. Dlouhou dobu se nedostavovaly ani soupeřčiny chyby, a tak světová šestka pomalu začala ztrácet víru v to, že zápas může otočit.

Šafářová s klidem podávala, výborně returnovala, dostávala Plíškovou pravidelně do úzkých a ta nevěděla, co si má počít. „Lucka měla ve druhém setu šance, které neproměnila a psychicky i fyzicky se to na ní projevilo,“ zmínila Plíšková například neproměněný brejkbol Šafářové za stavu 2:2 ve druhém setu.

Plíšková se probrala v pravý čas – za stavu 5:4 sebrala soupeřce z ničeho nic servis a rázem brala druhou sadu. „Set a půl hrála líp než já, líp servírovala, byla agresivnější. Pak jsem vybojovala jeden gem, kdy jsem ji úplně v klidu brejkla, což se mi do té doby nepodařilo,“ divila se samotná Plíšková.

Následně se po psychické i tenisové stránce náramně zvedla. Konečně začala zase věřit, že těžkou výzvu zvládne. „Věděla jsem, že ve třetím setu můžu být lepší, protože ona nemá moc odehráno,“ narážela na dlouhou pauzu Šafářové, které teprve třetím týdnem pořádně trénuje.

Sama Šafářová pak přiznala: „Ve třetím setu už mi došla šťáva.“ A to rozhodlo. 

Plíšková pak stylově celý zápas ukončila čistou hrou a třemi esy v řadě. Jaký to parádní povzbuzovač před hodně náročným třetím kolem, ve kterém Plíšková vyzve hvězdnou Marii Šarapovovou.

„Právě servis bude pro mě klíčový, budu na něj sázet,“ řekla česká tenistka před atraktivním soubojem.

S ruskou legendou bude hrát na grandslamu vůbec poprvé, jediný vzájemný zápas se datuje do roku 2015, kdy Plíšková hrála se Šarapovovou finále Fed Cupu. V Praze tehdy vyhrála Šarapovová 6:3 a 6:4.

„Je to pro mě obrovská výzva,“ pronesla Plíšková uznale. „Ve Fed Cupu jsem byla ještě vykulená. Od té doby se ale udála spousta věcí. Takový zápas na grandslam patří,“ těšila se Plíšková na hlavní tahák třetího kola ženského singlu.

„Musím být ready, že to na mě bude pálit. Každá šance na servisu i returnu pro mě bude vzácná,“´tušila dopředu. „Mám tady zatím těžké soupeřky. Musím zahrát o hodě lépe, než jsem hrála loni. A teď mě čeká Šarapka, což je na třetí kolo strop. Budu muset přidat,“ věděla Plíšková, která na Roland Garros obhajuje semifinále.


Galerie