VIDEO: Takhle si drzoun Donaldson v rozhodujícím setu povodil Dimitrova

- Petr Sumbal

Tak tomuhle borci rozhodně sebevědomí nechybí. A když k tomu přidáte slušnou dávku drzosti a trochu křečí, vyjde vám nečekané podání zespoda, které jednadvacetiletý Američan Jared Donaldson vytáhl v rozhodujícím setu za stavu 6:6 na gemy na světovou pětku Grigora Dimitrova.

Zápas druhého kola Rola Roland Garros už se přeléval do své páté hodiny, síly oběma borcům ubývaly a Jareda Donaldsona trápily křeče. Také proto se rozhodl mladý americký tenista vytáhnout na Grigora Dimitrova v pátém setu za stavu 6:6 a 40:30 k překvapení úplně všech podání spodem. Dimitrov sice míček doběhl, ale poslal ho až za základní čáru, takže americkému drzounovi jeho nečekaný tah vyšel.

„Nikdy bych k ničemu podobnému nesáhl, kdybych byl na sto procent fit,“ vysvětloval po utkání Donaldson. „Ale Grigor stál hodně daleko za základní čarou, tak jsem si řekl, že bych to prostě mohl zkusit. A on to samozřejmě nečekal.“

Sám Dimitrov nic proti nečekanému podání zespoda neměl: „Bylo to nádherné, co?,“ položil Bulhar novinářům řečnickou otázku. „Myslím, že to patří k tenisu. On prostě zkusil něco nečekaného a vyšlo mu to.“

Na konci utkání se ale radoval právě Dimitrov. Ač měl Donaldson nad svým zkušenějším soupeřem dvakrát set navrch, pátou sadu nakonec prohrál 8:10 a s turnajem se po skoro čtyř a půlhodinové bitvě ve druhém kole rozloučil.