Strýcová před českým soubojem: Krize? Žádná ve skutečnosti nebyla

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Na Roland Garros přijížděla s nelichotivou bilancí osmi porážek v řadě. V Paříži je to ale zase ta stará dobrá vyhrávající Barbora Strýcová. Ve třetím kole se tak může těšit na český souboj s Kateřinou Siniakovou. „Bude to soupeřka jako každá jiná a budu ji chtít porazit,“ ujistila Strýcová.

Z nepovedené sezony kvůli sérii porážek je najednou sezona docela podařená. Vždyť Strýcová si postupem přes Jekatěrinu Makarovovou vyrovnala své maximum na Roland Garros – stejně jako před tím v lednu na Australian Open (4. kolo).

„Dá se to vidět tak, že jsem si nechala to nejlepší až sem. Je hrozně fajn, že se mi podařilo začít zase vítězit zrovna tady,“ pochvalovala si Strýcová, která před tím vypadla v prvním zápase na šesti velkých turnajích i doma v Praze na J&T Banka Prague Open.

„Bere se to tak, že jsem byla v krizi, ale já to za krizi nepovažovala. Pořád jsem věřila, že to přijde. A přišlo to tady… Hraju, vyhrávám, zatím mám za sebou dvě kola a mám šanci hrát dál, což je super,“ těšilo českou tenistku.

I během výsledkového úpadku zůstávala zkušená Strýcová v klidu. Tvrdě makala na každém tréninku, poslouchala rady trenéra Kotyzy a věřila v lepší časy. „To, že jsem prohrála osm zápasů v řadě, bylo i k něčemu dobré. Vím, že se nic neděje. Že tenis je tak nahoru a dolů, že se to vždycky může zlomit,“ řekla Strýcová.

V dalším kole narazí na mladší krajanku Kateřinu Siniakovou. K potěše českého fanouška tak bude mít naše země určitě jednu zástupkyni v osmifinále Roland Garros. A Strýcová s kolegyní z fedcupového týmu slitování mít nechce.

„Pro mě to je soupeřka jako každá jiná. A jestli je to Češka, Francouzka nebo Američanka, je to soupeřka, a proto ji chci porazit,“ řekla Strýcová před pátečním kláním. „Samozřejmě to bude těžký zápas, Kačka do toho hodně chodí, je to třetí kolo grandslamu a obě z nás do toho budou chtít dát maximum.“

Na vzájemná klání vede Strýcová před pátečním zápasem 2:1. Naposledy Siniakovou porazila v třísetovém krváku loni doma v Praze. 


Galerie