Petra je za dveřmi! Předskočí Kvitová v žebříčku Plíškovou?

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Už 13. vítězný antukový zápas v řadě má za sebou Petra Kvitová. Ve druhém kole Roland Garros jasně porazila Španělku Arruabarrenovou 6:0 a 6:4. „Je to hodně neuvěřitelný. Všichni víme, že jsem antuku nikdy moc ráda neměla,“ řekla po utkání. A poprvé se dozvěděla, že by se už na Roland Garros mohla stát opět českou jedničkou.

Naposledy byla Petra Kvitová nejvýše postavenou Češkou v srpnu 2016, teď má výbornou šanci Karolínu Plíškovou opět předskočit. Na Roland Garros jí k tomu stačí, aby vyhrála ještě jeden zápas a pak získala alespoň o kolo víc, než zvládne její česká sokyně.

„Fakt? To jsem ani nevěděla,“ usmála se Kvitová po vítězství ve druhém kole. „Ale moc to neřeším. Soustředím se na sebe, na moji hru, žebříček tolik nesleduju,“ dodala pak.

Opravdu se zdá, že Kvitová v Paříži necítí jakýkoliv tlak. Se dvěma tituly z antuky v zádech cítí, že už má odpracováno. A Roland Garros bere jako bonusový turnaj. Což jí zatím paradoxně pomáhá.

V prvním zápase sice musela otáčet v třísetovém zápase, druhé kolo už ale bylo z její strany parádní. Arruabarrenovou přivítala na kurtu kanárem za 25 minut, na vítězné míče vyhrála zápas 27:6.

„Cítila jsem se od začátku lépe než v prvním kole, rychle jsem rozjela nohy a zahřála se. V prvním gemu bylo dost těžkých výměn, což mi pomohlo,“ pochvalovala si Kvitová průběh 13. vítězného antukového zápasu v řadě. „To je hodně neuvěřitelný. Všichni víme, že jsem antuku nikdy moc ráda neměla.“

Soupeřky si pořád nemůžou moc zvyknout na to, že Kvitová shodila váhu, mnohem lépe se hýbe a doběhne spoustu téměř ztracených balonků. „Asi jsou občas trochu překvapené. Není to jen na antuce, ale i na tvrdém jsem od začátku roku lepší. Je fajn vědět, že když někam běžím, tak to asi chytím. O to lépe se mi běží,“ usmála se Kvitová.

Ve třetím kole ji čeká první větší zkouška – 24. hráčka světa Anett Kontaveitová. „Na antuce je výborná, hrály jsme spolu teď v Madridu, kde jsem byla jen o trošičku lepší. Bude to fakt těžký,“ řekla před další pařížskou výzvou.


Galerie