Poprask v Paříži kolem černého outfitu! Serena objasnila, co pro ni znamená

- Jan Havlovic

Serena Williamsová je zpět na tenisové scéně. Nemluví se však ale jen o jejím tenisovém výkonu, nýbrž také o tom, jaký outfit pro letošní Roland Garros zvolila. Chtěla být za superhrdinku a tak zvolila pro tenistky netradiční výstřední černý overal. „Nevím, jaktože jí to dovolili,“ divila se Markéta Vondroušová. „Serena má vlastní pravidla,“ mávla nad tím rukou Plíšková.

„Co to má na sobě?“ říkal si jistě nejeden fanoušek při sledování duelu Sereny Williamsové proti Kristýně Plíšková. Legendární Američanka si totiž vzala na sebe černý overal, který rozhodně nepatří mezi klasické zápasové úbory tenisových hráček.

Ani netradiční outfit však šestatřicetiletou Serenu nezastavil. Po vítězném duelu na tiskové konferenci vysvětlovala, proč si vzala na sebe právě tenhle model. „Cítila jsem se v tom jako bojovnice. Vždycky jsem chtěla být superhrdinka, a tohle byla moje cesta, jak toho dosáhnout,“ vysvětlovala.

A dodala, že tenisový „kostým“ dostal svou inspiraci i ve fiktické komiksové zemi Wakanda. „Cítila jsem se jako válečnice a princezna Wakandy. Vždycky jsem žila ve fantastickém světa a chtěla být superhrdinka. Když jsem ti to oblékla, skutečně jsem se na kurtu jako superhrdinka cítila,“ líčila své pocity Williamsová.

Její černé legíny se však příliš nezamlouvaly ostatním tenistkám. „Měla pěkný obleček. Já bych v tom teda nenastoupila,“ divila se Markéta Vondroušová.

Outfit Williamsové nebyl nejspíš ani v souladu s pravidly. „Nevím, jaktože jí to dovolili, když my nemůžeme hrát v legínách,“ divila se Vondroušová. „Serena má vlastní pravidla,“ mávla nad situaci rukou Kristýna Plíšková, která proti Williamsové nastoupila.

„Nike má asi slovo. Ona si asi může dělat, co chce,“ dodala s podivem Vondroušová.