Pochválila mi sukni, vyprávěla Plíšková. Legíny Sereny se jí ale nezdály

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: V zápase s nejlepší tenistkou všech dob se Kristýna Plíšková statečně držela. Serenu Williamsovou potrápila 15 esy – tolik jich Američance za posledních deset let nikdo nedal. „No tak aspoň něco,“ řekla pak s trpkým úsměvem po porážce 6:7 a 4:6. „Serena je pořád dobrá, důležité momenty zahrála všechny správně.“

Až příliš nervozity pro českou tenistku. Možná za to mohl i zvláštní okamžik před zápasem, kdy Williamsová odhodila masku božské bytosti. „Pochválila mi sukni, takže úplně uzavřená asi není,“ divila se Plíšková.

Pochvalu ale na druhou stranu nevrátila. „Ne, to nešlo,“ smála se Češka podivným černým legínám, do kterých se Williamsová navlékla. Podle Plíškové nebyl takový outfit ani v souladu s pravidly. „Jenže Serena má vlastní pravidla,“ dodala.

V součtu s natěšeným publikem na centrálním kurtu a zvláštním chováním americké hvězdy mezi fiftýny to bylo možná až moc rozptýlení najednou. „Řvala, i když jsem dala eso já,“ divila se Plíšková. 

Češka si navíc na sebe nakladla tlak, protože věřila, že třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku může porazit. Že Serena není v takové formě jako před odchodem na mateřskou dovolenou. To byl ale do jisté míry omyl.

„Způsobila jsem si to trochu sama. Spousta lidí říkala, že ji můžu porazit. Já hrála poslední dobou dobře, myslela jsem si to taky. Ale pořád musíme zůstat na zemi. Dneska bylo fakt těžké vyhrát,“ uznala Plíšková.

Když už Američance sebrala servis, ona jí hned oplatila stejnou mincí. A když měla Plíšková brejkboly, Williamsová vytáhla eso. Mentalita šampionky u americké hráčky fungovala na výbornou, i když ve hře to pořád nebyla ta stará známá Serena.

A esařka Plíšková ji drtila jedním nechytatelným úderem za druhým – celkem 15 es. Od roku 2008, kdy se podobné statistiky začaly počítat, jich Sereně Williamsové nikdo víc nedal.

„Aspoň něco, ale chyb bylo na moje poměry dost. Myslím, že to kromě servisu z mé strany nebyl moc dobrý zápas,“ uznala česká tenistka a dodala: „Serena je pořád dobrá, důležité momenty zahrála všechny správně.“

Škoda hlavně druhého setu. Plíšková nejdřív neudržela výhodu brejku a pak za stavu 3:3 ztratila při svém servisu vedení 40:0 a nechala si podání vzít. Tam už se zápas definitivně zlomil a Williamsová jej úspěšně doservírovala.

I tak to byl od Plíškové dost sympatický výkon, který je příslibem do budoucna. „Třeba se Serenou jsem ještě nehrála, což je strašně znát, hrát s ní poprvé. Nečetla jsem její servis, ani jsem nečekala, kam bude hrát, takže jsem se blbě hýbala. Když s ní budu hrát podruhé nebo potřetí, bude to už lepší,“ doufá Češka.


Galerie