Halepová o životním rozhodnutí: S většími prsy bych světovou jedničkou nebyla

- Filip Lefenda

Jakožto světová jednička je jednou z hlavních favoritek druhého letošního grandslamu. Simona Halepová, jež v Paříži obhajuje loňské finále, se ještě před startem Roland Garros rozmluvila pro Sports Ilustrated o jejím rozhodnutí nechat si zmenšit poprsí. "Udělala jsem to kvůli tenisu," přiznala šestadvacetiletá Rumunka.

Je to známý příběh. Současná světová jednička se těsně před osmnáctými narozeninami v roce 2009 podrobila chirurgickému zákroku s cílem zmenšení prsou. "Během hry jsem se s nimi necítila dobře, nebyla jsem schopna dostatečně rychle reagovat. Navíc mě bolela záda," přiznala hráčka, která následně vyšplhala ve světovém žebříčku o více jak 450 míst.

"Kdybych tehdy na operaci nešla, zřejmě bych dnes světovou jedničkou nebyla," myslí si Halepová. Svého rozhodnutí tak rozhodně nelituje. "Prsa mi vadila i v běžném životě. Udělala jsem to ale hlavně kvůli tenisu. Tento sport opravdu zbožňuji," pokračovala Halepová, která na titul z Roland Garros zatím čeká, ačkoliv již hrála dvakrát finále.

"Nedělám si z toho hlavu. Vyhrála jsem zde alespoň juniorku," usmívala se Rumunka. "Je to blízko mé domovské země. Miluji Paříž i tento turnaj. Jednoho dne zde možná zapustím kořeny," připouští majitelka šestnácti singlových trofejí z elitního okruhu WTA.

Do druhého grandslamu sezóny jde Halepová plná optimismu. "Myslím, že bych turnaj mohla vyhrát. Už třikrát jsem byla grandslamovému titulu blízko," tuší tenistka, která si letos zahrála o trofej i na Australian Open, leč ve finále podlehla Dánce Wozniacké. "Chce to jen čas, trpělivost a víru, že to dokážu," neskládá zbraně současná žebříčková královna.