Plíšková dala Mrozinskou na blacklist. Přemýšlela jsem o tom už dříve, říká sestra Karolíny

- Jan Havlovic

Kauza kolem chybného rozhodnutí Marty Mrozinské má další pokračování. Kristýna Plíšková, sestra Karolíny, totiž dala polskou sudí zablokovat. To znamená, že Mrozinská nemůže rozhodovat její zápasy. „Už dříve jsem o tom přemýšlela,“ říká Plíšková v rozhovoru pro web Tennis Arena.

Od osudného utkání v Římě uběhlo již šest dní, přesto se kauza kolem Karolíny Plíškové a Marty Mrozinské v tenisovém světě stále probírá. Česká tenistka musela za svůj emoční výbuch z turnaje v Římě šestimístnou sumu, kdežto polskou rozhodčí Martu Mrozinskou žádný trest nepostihl. „Takhle to nenecháme,“ říká Michal Hrdlička, manažer české tenisové jedničky.

Rozhodnutí WTA se vůbec nelíbí ani Kristýna Plíškové, sestře Karolíny. „Nechápu, jak je to možné. Je vidět, že na to WTA kašle a je jim to úplně jedno,“ říká šestadvacetiletá tenistka v rozhovoru pro web Tennis Arena.

„Mám s Mrozinskou špatné zkušenosti. Vždycky udělala několik špatných rozhodnutí na obě strany v důležitých chvílích,“ přibližuje Plíšková svůj osobní pohled na polskou sudí.

Po incidentu v Římě se Plíšková rozhodla, že Mrozinskou zablokuje, což znamená, že polská sudí nebude rozhodovat její zápasy. „Už dříve jsem o tom přemýšlela. Ale potom jsem ji dlouho neviděla a teď se stalo tohle. Už je zablokovaná,“ dodává česká tenistka.

„Máme možnost zablokovat jednoho rozhodčího, takže jsem toho využila,“ vysvětluje závěrem.

Plíšková aktuálně bojuje na turnaji v německém Stuttgartu, kde postoupila do čtvrtfinále. V něm vyzve česká tenistka ve čtvrtek Švédku Johannu Larssonovou.