WTA

Na místo činu. Kvitová potvrdila účast na oblíbeném podniku

- Radek Štohl

Ani letos zde nebude Petra Kvitová chybět. Osmadvacetiletá hráčka se stala první jistou účastnicí amerického turnaje v New Havenu, kde triumfovala v letech 2012, 2014 a 2015. Osmá hráčka žebříčku se betonového podniku zúčastnila i loni, s událostí se ale rozloučila hned po debaklu v prvním kole.

Češka na srpnovou akci zavítá již poosmé v kariéře. Mezi lety 2012 – 2016 pokaždé dokráčela alespoň do semifinále, před pěti lety v zápase o titul nestačila na Simonu Halepovou dvakrát 2:6. Při úvodních dvou triumfech (2012, 2014) během celého turnaje neztratila ani set.

„Connecticut Open je jeden z mých nejoblíbenějších podniků konaných v létě. Je skvělé mít zmíněnou událost definitivně potvrzenou," prohlásila pro web WTA Kvitová, jejíž účast v úterý večer oznámila ředitelka akce Anne Worcesterová.

„K celému turnaji mám speciální pouto a od zdejších fanoušků vždy cítím ohromnou podporu. Minulý rok se mi moc nedařilo, takže doufám, že letos opětovně ukážu svůj nejlepší tenis," zavzpomínala na loňskou prohru s Čang Šuaj v poměru 2:6, 1:6.

Bývalá druhá tenistka světa se v New Havenu může pyšnit bilancí 19 výher a 4 proher. Není tedy divu, že z její účasti má radost také samotná Worcesterová. 

„Máme absolutní radost, že se znovu objeví ve startovním poli. Po jejím fantastickém vstupu do probíhající sezóny jsme nemohli potvrdit lepší účastnici," rozplývá se Američanka.

„Po neskutečně obtížném roce 2017 ukázala obrovskou kuráž se vrátit ke svému nejlepší hře, v současnosti hraje možná i nejlepší tenis kariéry. Jsem si jistá, že naši fanoušci se ji už nemůžou dočkat," dodala.

Connecticut Open se bude konat od 17. – 25. srpna, vítězství z uplynulé sezóny obhajuje Darja Gavrilovová.