Vysněný comeback! Šafářová se vrátila po čtvrt roce vítězstvím

- Jan Vojkůvka

Nekonečné čekání je u konce. Lucie Šafářová ve francouzském Štrasburku úspěšně provedla svůj comeback na tenisové dvorce a hned její premiéra po nemoci dopadla na výbornou. Česká tenistka postoupila po tříměsíční absenci do osmifinále po výhře 6:2, 4:6, 6:3 nad Ruskou Marinou Mělnikovovou.

Zkušenou českou hráčku skolila po únorovém turnaji v Dubaji nemoc, kvůli níž musela znovu brát antibiotika a skončila na dlouhou dobu ve své posteli, kde se snažila dát dohromady. Po vynechání velkého turnaje v Indian Wells to už vypadalo se Šafářovou lépe, ale nemoc se znovu ozvala a tak přišla odhláška i z Miami.

Postupně přicházela další a další odhlášení... Z Charlestonu, z Prahy. Zdravotní patálie Šafářové a následné problémy při tréninku, kde dlouho nemohla najít dostatek sil na tuhou přípravu, nuceně odkládaly i restart týmu Bucie, ve kterém nastupuje po boku Bethanie Mattekové-Sandsové, jež se letos vrátila po vážném zranění kolene.

Ve Štrasburku je ale všechno opět zapomenuto. Jednatřicetiletý bývalá světová jednička ve čtyřhře dokázala při svém návratu pokořit ruskou kvalifikantku Marinu Mělnikovovou 2:1 na sety a prokázala, že fyzičku dokázala výborně vypilovat.

V úvodním utkání se totiž hráčka, jež startuje na divokou kartu, musela prokousávat k postupu do osmifinále 136 minut, než se jí podařilo proměnit v pořadí druhý mečbol. A zatímco na servisu ještě byla patrná určitá nejistota, na returnu a v mezihře byla Šafářová více než úspěšná. Svých šest ztracených podání dokázala nahradit osmi využitými brejkboly.

V dalším kole se Lucie Šafářová potká s osmou nasazenou Su-wej Sie z Tchajwanu.