Večeře s Nišikorim? Byl to trapas, přiznala Ósaková

- Filip Lefenda

Jak to dopadne, když se u večeře sejdou dva nejlepší japonští tenisté? Odpověď zná dvacetiletá Naomi Ósaková, která však na společný večer s krajanem Nišikorim nevzpomíná zrovna s nostalgií.

Během turnaje v Madridu oba zasedli k jednomu stolu, na večeři s nimi vyrazili i další Japonka Miju Katová a členové realizačních týmů. "Ráda bych si myslela, že jsme s Keiem přátelé," červenala se pak jednadvacátá hráčka světa, když v Římě historku líčila.

"Nejsem si ale vůbec jistá, zda mě za kamarádku považuje," pokračovala Ósaková. Zatímco ostatní se totiž výborně bavili, ona po celý večer viditelně zápolila s nervozitou. Na otázky vítěze jedenácti turnajů z okruhu ATP měla údajně odpovídat opakovaně pouze jedním slovem.

"Byla tam ještě Miju. Snažili se se mnou bavit, nedokázala jsem ale ze sebe dostat více než jedno slovo," kroutila hlavou Ósaková. Příčinu hledala i v únavě. "Večeře začala opravdu pozdě a já jsem zvyklá chodit brzy spát," vysvětlovala dvacetiletá Asiatka, která nakonec odešla mezi prvními.

"Kei je fakt hrozně moc skvělý chlap, až mě to opravdu překvapilo," vrátila se ještě Ósaková slůvkem ke svému slavnému krajanovi. "Myslím ale, že jsem na něj udělala hodně divný dojem," nevzpomíná v dobrém na společnou akci, kterou naplánovali jejich fyzioterapeuti.

"Nepočítám s tím, že bychom ještě v budoucnu někam šli. Byl to fakt trapas," zakončila Ósaková.