ITF

RPM Prague Open 2018: Konečný vzdoroval, poté úplně odpadl

- Radek Štohl

Michal Konečný se do pražského finále nedostal. Český tenista po úvodní vyrovnané sadě nedokázal ve druhém setu vzdorovat, finále si tak zahraje třetí nasazený Sebastian Fanselow.

Konečný se do finále v Praze nepodívá
Před branami finále skončila pouť Michala Konečného (605.) na antukovém turnaji v Praze. Český tenista v semifinále nestačil na třetího nasazeného Němce Sebastiana Fanselowa (463.), se kterým prohrál ve dvou setech 5:7, 0:6.

V úvodní sadě prohrával od prvního gemu, kdy ztratil podání, a i když za stavu 3:5 uhrál dva gemy za sebou a srovnal se soupeřem krok, následně zcela odpadl a po sérii osmi prohraných her v řadě na turnaji skončil.

„Rozhodla koncovka prvního setu. Na začátku jsem si blbě prohrál servis, měl jsem nově vypletenou raketu a hned udělal dva debly. Pak jsem se docela rozehrál a za stavu 4:5 dal do toho gemu vše, abych ho brejknul zpátky. Bohužel jsem pak hned další gem prohrál,“ mrzelo Konečného. „Ještě jsem měl brejkbol a mohl jít do tiebreaku. To nevyšlo a pak už mi úplně odešly fyzické síly i hlava... Určitě se projevilo i to, že jsem tu strávil na kurtu hodně času.“

Finále na prvním českém turnaji ITF v sezoně kromě Fanselowa obstará také jeho krajan Peter Torebko, jenž ve druhém semifinále v německém duelu přehrál Petera Hellera 6:4, 6:2.

Titul z deblu doma nezůstal
Českým zástupcům se později odpoledne nedařilo ani ve čtyřhře. K finále se postavili Antonín Bolardt s Markem Řeháčkem, kteří narazili na první nasazený pár Petera Torebka a Jeroena Vannesteho. Proti nim v průběhu obou setů museli dohánět ztrátu brejku a nepodařilo se jim ani jednou dostat do vedení. Finálový duel nakonec prohráli dvakrát 4:6.

Semifinále dvouhry
Peter Heller (GER, 650.) – Peter Torebko (GER, 515.) 4:6, 2:6
MICHAL KONEČNÝ (605.) – Sebastian Fanselow (GER, 463.) 5:7, 0:6

Finále čtyřhry
Torebko (GER), Vanneste (BEL) – BOLARDT, ŘEHÁČEK 6:4, 6:4