Pryč od našich zápasů! rozčílila se Kr. Plíšková na rozhodčí. Od fanoušků sklidila kritiku

- Jan Vojkůvka

Velká chyba lajnové rozhodčí, kterou neviděla v utkání Karolíny Plíškové a Marie Sakkariové ani umpirová sudí, pořádně rozdráždila sestru české jedničky Kristýnu Plíškovou. Její vyjádření na Twitteru, ve kterém „umístila“ rozhodčí na černou listinu, vyvolalo mezi fanoušky pořádný poprask.

„Tohle bylo to nejhorší, co jsem kdy na WTA viděla a doufám, že paní Marta Mrozinská nebude už nikdy rozhodovat žádný můj nebo Karolínin zápas,“ napsala Kristýna Plíšková na sociální sítě s připsaným hashtagem 'blacklistforever'.

Reagovala tím na chybu, kdy umpirová sudí v utkání druhého kola mezi její sestrou a Marií Sakkariovou přiznala Řekyni za stavu 5:5 ve třetím setu brejkbol po domnělém úderu do autu od české hráčky. Za to sklidila od italského publika na stadionu pískot a nevoli.

Kritice svých osob se ale nevyhnuly ani sestry Plíškovy. Karolína za to, že po utkání rozbila rozhodčí její umpire, a Kristýna za neuvážený výrok na Twitteru.

„Házení jména rozhodčího do éteru a její ukřižování je špatné. Bylo to chybné rozhodnutí, ale ani rozhodčí nejsou stroje. Chyby se prostě stávají, tohle je moc,“ napsal české hráčce uživatel s přezdívkou Amaryllis.

„A co rozbití umpiru? To bylo neakceptovatelné chování,“ přidala se další z fanynek. „Jsme Češi a vždy házíme vinu na někoho druhého. Chce to přestat brečet a hrát lépe,“ doplnil uživatel s přezdívkou 'Vše je relativní'.

Další z tenisových příznivců pak pod příspěvkem Kristýny Plíškové dokonce volají po tvrdém potrestání Karolíny, a to včetně suspendace.