Překvapení v Římě. Plíšková nestačila na řeckou jedničku

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková kočí na turnaji v italském Římě již ve druhém kole. Česká tenisová jednička nestačila ve středečním odpoledním zápase na Řekyni Marii Sakkariovou, které podlehla po velkém boji po setech 6:3, 3:6 a 5:7. Plíšková tak neobhájí body za loňskou čtvrtfinálovou účast. Kaňkou na jinak pěkném zápase je chyba umpirové rozhodčí ze závěru zápasu.

Plíšková se do Říma přesunula ze španělského Madridu, kde se blýskla semifinálovou účastí. Světová pětka dorazila do hlavního města Itálie obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast. Nyní je však jasné, že česká hráčka o body přijde, neboť končí již ve druhém kole.

Karolína Plíšková přitom vstoupila do utkání s Řekyní Sakkariovou ideálně, když po suverénním začátku duelu vedla již 5:1. České jedničce se nedařilo první set ukončit, proměnila tak až v pořadí čtvrtý setbol.

Světová pětka však nebyla v ideálním rozpoložení. Ve druhé sadě předváděla Sakkariová výrazně lepší výkon a za 40 minut si řecká jednička vynutila rozhodující třetí set.

A ten nabídl nervózní výkon z obou stran. Plíšková si nejprve prohrála čistou hrou podání, aby hned v následujícím gemu kontrovala rebrejkem. Sakkariové se znovu podařilo dostat do trháku, ale české jedničce se podařilo znovu srovnat stav.

O osudu celého utkání zřejmě rozhodlo sporné rozhodnutí rozhodčí. Ostrý úder Plíškové za stavu 5:5 a 40:40 totiž dopadl na čáru, avšak byl zahlášen jako aut. Sakkariová následně využila brejkbol a udělala důležitý krok k vítězství.

Řecká jednička poté dovedla utkání do vítězného konce při vlastním podání a zajistila si postup do osmifinále. Plíšková byla z rozhodnutí umpirové rozhodčí hodně frustrovaná a vylila si vztek po příchodu k lavičkám.