Jedničkou na kurtech i sociálních sítích. Co na sebe práskl admin Federer?

- Filip Lefenda

V roce 2009 se objevil na Facebooku, čtyři roky poté i na Twitteru. Ačkoliv začal Roger Federer komunikovat s fanoušky skrze sociální sítě o poznání později než jeho největší rivalové, těší se na nich největšímu zájmu.

"Se sociálními sítěmi jsem se pořádně seznámil před pěti lety," prozradil Federer. "Zajímavé věci vás v tenisovém životě potkávají neustále. Sdílet je ale prostřednictvím webových stránek bylo dříve podstatně složitější," pokračoval Švýcar, jenž se stal v pondělí popáté v kariéře světovou jedničkou.

"Navíc jste neměli vždy po ruce mobil s foťákem tak, jako je tomu teď v době chytrých telefonů," vzpomíná Federer. Fungování sociálních sítí si tak velice pochvaluje.

"Můžete s fanoušky sdílet mnohem více věcí. To je na nich super," říká muž, jenž má pouze na Facebooku více jak patnáct milionů příznivců, což je více než v případě rivalů Rafaela Nadala či Novaka Djokoviče.

Majitel dvaceti grandslamových titulů rovněž potvrdil, že se na správě svých profilů skutečně podílí i on sám, nikoliv pouze jeho pomocníci. V minulosti dokonce vyzval fanoušky k tomu, aby mu pokládali dotazy pod hashtagem #AskRF, na které pak švýcarská hvězda odpovídala.

Roger zkrátka umí. Na síti i sítích.