Nikdy jsem si nemyslela, že si vezmu bělocha, přiznala Serena

- Filip Lefenda

Jsou ztělesněním známého klišé o přitahujících se protikladech. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová a Alexis Ohanian si dali manželský slib loni v listopadu. Americká legenda nyní přiznala, že si svého nastávajícího původně představovala úplně jinak.

"Jsem sportovkyně, on je obchodník. Já jsem černá a on bílý. Jsme naprosto odlišní," sdělila dobře naladěná Serena v nedávném rozhovoru pro New York Times. "Vzájemně se ale doplňujeme," pochvaluje si společné soužití.

Americká tenistka v interview přiznala, že i jí samotnou překvapilo, že se zamilovala právě do Ohaniana. "Nikdy jsem si nemyslela, že se provdám za bělocha. Láska ale na barvu pleti nehledí, proto je tak krásná," pokračovala žena, která dlouhodobě poukazuje na problém rasismu.

"I dnes panuje v mnoha lidech tmavé pleti přesvědčení, že kdyby byli bílí, jejich problémy by se jim neděly. A to je špatné," doplnila Williamsová.

Americká tenistka se poté, co se nezúčastnila turnaje v Madridu, odhlásila také z Říma. Podle slov jejího trenéra Patricka Mouratogloua se však Serena usilovně připravuje na Roland Garros, na který pojede s těmi nejvyššími ambicemi – vyhrát titul.