Šprýmař Nadal na tiskovce rozesmál zaplněný sál, fanoušci ho zkritizovali za neúctu

- Jan Vojkůvka

Příliš důvodů k úsměvům Rafael Nadal v pátek rozhodně neměl. Na domácím turnaji v Madridu vypadl ve čtvrtfinále s Dominicem Thiemem a neobhájil loňský titul. Ani za nepříliš pozitivního rozpoložení však zůstal stále stejným šprýmařem. Na otázku jednoho z přítomných novinářů, s čím pojede do Říma, odpověděl s pokrčením ramen, že letadlem. A tak došlo i na tradičně uvolněný smích, který je tak typickým pro tiskové konference krále antuky.

Ne každému se ale jeho výstup při setkání s médii líbil. Naopak mnozí jeho fanoušci ho zkritizovali za neúctu, která se k hráči jeho formátu vůbec nehodí. Video z celé situace, které se začalo šířit po sociálních sítích, dokázal popudit i mnohé ze zarytých Nadalových příznivců.

„Jsem velký fanoušek Rafy, ale tohle je silně neuctivé. Aby chodil před novináře, upravoval si nehty a odpovídal tímhle způsobem, to je pro takového hráče nepřípustné,“ pustil se do svého favorita muž, který si říká Ricardo. A další se k jeho komentáři přidávali. „Také jsem jeho fanynkou, ale zároveň jsem korektní a nelíbí se mi jeho postoj,“ doplnila Juana Guttierézová.

I v tomto případě jsou však tenisoví fanoušci rozděleni na dva tábory. „Po takové porážce byste si nejradši zalezli zpátky na hotel, ale musíte snášet nesnesitelné,“ zastala se ho naopak uživatelka s přezdívkou Mila.