Šafářová předávala zkušenosti. Zatrénovala si s nadějnou tenistkou, ta setkání oplakala

- Jan Havlovic

Lucie Šafářová je zpět v tréninku! Bývalá světová pětka překonala problémy s imunitou a poslední dva dny pilovala formu na kurtech v Trnavě. Česká tenistka udělala také radost jedné malé nadějné tenistce, se kterou si krátce zatrénovala. „Je důležité předávat nasbírané zkušenosti dětem,“ říká Šafářová v další epizodě pořadu My Tennis Life.

Návrat Lucie Šafářové k tréninku je pro všechny její příznivce výbornou zprávou! Česká tenistka překonala zdravotní problémy a připravuje se na návrat do turnajového kolotoče. „Opravdu doufám, že budu hrát na French Open. Mám na tenhle grandslam jen ty nejlepší vzpomínky,“ připomněla Šafářová finálovou účast z roku 2015.

„Uvidíme, jak se to vyvine. Budu vás informovat,“ slibuje bývalá světová pětka s tím, že její účast na antukovém grandslamu v Paříži je otevřená.

Brněnská tenistka strávila poslední dva dny ve slovenské Trnavě, kde pilovala formu. Šafářová si našla čas také na nastupující generaci. Česká hráčka si totiž krátce zatrénovala s malou nadějnou tenistkou, která setkání s tenisovou hvězdou oplakala. „Skoro jsem brečela také, když jsem ji viděla plakat,“ popisovala Šafářová.

Malá tenistka dostala možnost si s finalistkou French Open krátce zatrénovat a poté také popovídat. „Bylo to opravdu skvělé,“ zářila Šafářová. „Myslím, že je důležité předávat dětem nasbírané zkušenosti. Potřebují to,“ uvědomuje si jednatřicetiletá tenistka.