ATP

Shapovalovi předával rady samotný Nadal. Kanadský mladík nyní vyzve českou jedničku

- Jan Havlovic

Denis Shapovalov je jedním z nejtalentovanějších mladých tenistů současnosti. Mladý Kanaďan se začíná prosazovat i na antuce, za což vděčí také radám od krále tohoto povrchu Rafaela Nadala. „Zkoušel jsem toho od něj co nejvíce odkoukat,“ říká Shapovalov, který vyzve v rámci prvního kola turnaje v Římě českou jedničku Tomáše Berdycha.

Denis Viktorovič Shapovalov, jak zní celé jméno kanadského tenisty, se prodral mezi tenisovou elitu velmi rychle. Aktuálně se drží na konci třetí desítky světového žebříčku a vyhlíží další výzvy.

Devatenáctiletý hráč se blýskl v minulém týdnu semifinálovou účastí na podniku v Madridu. Úspěchu na madridské antuce vděčí také radám od Rafaela Nadala, nejlepšího antukového tenisty posledních let. „Zkoušel jsem toho od něj co nejvíce odkoukat,“ prozradil Shapovalov.

Kanaďan nyní začíná sbírat úspěchy právě na antukovém povrchu, na kterém se zámořským tenistům dlouhodobě příliš nedaří. „Trvalo mi trochu déle, než jsem se adaptoval na tento povrch,“ přiznává. „Chci se na antuce neustále zlepšovat,“ tvrdí kometa loňské sezony.

Shapovalov už pomalu vyhlíží blížící se Roland Garros, na kterém loni vypadl v prvním kole kvalifikace. Letos má díky postavení v žebříčku zajištěnou účast v hlavní soutěži a do Paříže pojede s vysokými ambicemi. „Na Roland Garros bych se rád zapojil do boje o titul,“ hlásí odvážně Kanaďan.

„Možná se to nestane, ale dělám vše pro to, abych se svému cíli co nejvíce přiblížil,“ dodává skromně.

Ještě před antukovým grandslamem čeká Shapovalova turnaj v italském Římě. Devatenáctiletý mladík vyzve v rámci prvního kola českou tenisovou jedničku Tomáše Berdycha.

 

Round 3 ? #EnjoyTheJourney credits: Clive Brunskill

Příspěvek sdílený Denis Shapovalov (@denis.shapovalov),Kvě 8, 2018 v 6:07 PDT