Recept na Nadala? Porazit jej loni bylo daleko reálnější, říká Thiem

- Filip Lefenda

Pokud někdo dokáže sem tam zatápět na antuce Nadalovi, je to Dominic Thiem. Čtyřiadvacetiletý Rakušan má se Španělem bilanci 2:6, v roce 2016 i 2017 na favorita ale dokázal nalézt recept. "Porazit jej loni bylo mnohem více reálné," uvažoval před pátečním střetnutím nahlas. Na kurtu je ale odhodlán Thiem nechat i tentokrát vše.

"Aktuálně je to ta největší tenisová výzva, jakou můžete absolvovat," těší se na zápas se světovou jedničkou. S tou už se utkal minulý měsíc v Monte Carlu, tehdy ale Thiem uhrál jen dva gemy.

"Je to opravdu, ale opravdu velmi těžké. Na zápas se chci poctivě připravit, a i když to není příliš reálné, pokusím se zvítězit," prohlásil na tiskové konferenci Thiem. Ten na Španěla narazil v Madridu i v loňském roce, tehdy však hráli oba jmenovaní o titul. Z vítězství se radoval Nadal, na dalším turnaji v Římě mu však Rakušan porážku nečekaně oplatil!

"Tenkrát to bylo trochu jiné. Nejprve jsem s ním jednoznačně prohrál v Barceloně, v Madridu už to pak bylo z mé strany o poznání lepší. V Římě jsem dokázal hrát na sto procent svých možností. Porazil jsem ho, zároveň to byl jeden z nejlepších zápasů v mém životě," ví Thiem, že pokud bude chtít stejný úspěch zopakovat, bude se opět muset vydat ze všech sil a přidal i něco navrch.

"Pokud to dokážu, je jasné, že to bude opět jeden z mých nejlepších výkonů vůbec. Budu muset být agresivní a nedělat chyby," má jasnou vizi, kterak Nadalovi konkurovat. Zároveň však dodává: "V tenise se může stát všechno. Porazit jej loni ale bylo mnohem více reálné," myslí si světová sedmička před čtvrtfinálovým střetnutím s mužem, jenž na antuce vyhrál již padesát setů v řadě.

Tahák pátečního programu by měl v Madridu začít přibližně v 17 hodin.