Honba za tituly se odkládá. Serena Williamsová nebude hrát ani v Římě

- Jan Havlovic

Serena Williamsová se odhlásila po Madridu také z turnaje v italském Římě. Američanka stále není stoprocentně připravena na návrat na tenisové dvorce po mateřské dovolené. Dle dostupných informací vítězka 23 grandslamových titulů pokračuje v tréninku na blížící se Roland Garros.

Kdysi dominantní Sereně Williamsové se stále nedaří vrátit se do oslnivé formy, kterou oplývala v předešlých letech. Američanka v minulém roce v září porodila dceru Alexis. Po mateřské dovolené však stále není stoprocentně připravená, aby se mohla měřit s těmi nejlepšími.

Nejprve se šestatřicetiletá americká tenistka odhlásila z antukového podniku v Madridu. Nyní oznámila, že se nepředstaví ani v Římě, kde dokázala v minulosti čtyřikrát triumfovat. Informaci oznámili pořadatelé turnaje BNL d‘Italie ve středu dopoledne na sociální síti.

Williamsové se tak komplikuje příprava na blížící se Roland Garros, které odstartuje v Paříži již za necelé dva týdny. Dle dostupných informací Serena pokračuje v tréninku, aby byla stoprocentně připravena právě na druhý grandslam letošní sezony. 

Americká tenisová legenda odehrála od návratu na kurty pouhé čtyři zápasy na dvou turnajích. V Indian Wells vypadla ve třetím kole po souboji se svou starší sestrou Venus. S turnajem v Miami se rozloučila již v prvním kole po porážce od Japonky Ósakaové.