Tak komu fandíš?! Nadal pořádně naštval fanoušky Realu Madrid

- Petr Sumbal

Rafael Nadal je znám svou láskou fotbalu, doteď se ale mělo za to, že jeho srdce patří pouze Realu Madrid a samozřejmě španělské reprezentaci. Nedávno byl však současný nejlepší tenista světa spatřen s dresem úhlavního městského rivala Realu, Atlética Madrid. „Komu teda vlastně fandíš?“ ptají se rozezlení fanoušci.

Real Madrid se honosí spousty slavnými fanoušky ve světe celebrit i sportovců. Jedním z nich je také tenista Rafael Nadal, který pravidelně vyráží „bílému baletu“ fandit do jeho domovského chrámu Santiago Bernabeu.

Teď má však Nadal u fanoušků Realu pořádný vroubek. Byl totiž spatřen v televizním záběru na stadionu městského konkurenta Realu, Atlética Madrid, jak sleduje semifinále Evropské ligy proti Arsenalu a má kolem krku omotaný dres Atlética. A to se jen tak neodpouští.

Nadal na výtky příznivců Realu reagoval dost podrážděně. „Ano, jsem fanoušek Realu, ale mám přátele i u Atlética. Španělský tým hrál v evropské soutěži proti anglickému, tak proč bych nemohl jít podpořit Atlético Madrid?“ hájil se Španěl.

„Pozvali mě a já jsem si užil skvělý fotbal. Jen mi bylo trochu zima, tak jsem si omotal kolem krku tričko, které mi věnoval president klubu,“ vysvětlil Nadal, proč měl na sobě klubové barvy Atlética.

V těchto dnech už se ale Nadal zase plně soustředí na tenis, už zítra vstupuje do turnaje v Madridu, kde bude chtít získat už svůj šestý titul z tohoto prestižního podniku.