Ostrá výzva pro Nadala. Dosáhne král antuky na double z Madridu a Říma?

- Jan Havlovic

Rafael Nadal si i letos vede na antuce naprosto suverénně. Bez zaváhání ovládl podniky v Monte Carlu a Barceloně. Po pěti letech by Španěl rád získal také double z Madridu a Říma. V posledních dvou letech k němu měl blízko, ale v rozhodujících fázích mu došly síly. Podaří se letos Nadalovi pozvednout nad hlavu dvě cenné trofeje?

Antuková sezona je v plném proudu. Zatímco ženský tenis královnu oranžového písku zatím hledá marně, v mužském tenisu je tato pozice pevně zabraná. Králem antuky je Rafa Nadal, který již leckteré tenisové rekordy překonal. Nyní již může překonávat jen sám sebe. Třeba sbíráním dalších trofejí.

Před Rafou nyní stojí velká výzva. Turnaje v Madridu a Římě. Španělské tenisové legendě se podařilo již dvakrát v historii vyhrát v jedné sezoně oba prestižní turnaje – bylo to v letech 2010 a 2013. Král antuky čeká na podobný počin již pět let. A letos má na to, aby těžký dvojboj opět zvládl!

Světová jednička se „rozehřála“ do provozní teploty v Monte Carlu a Barceloně, kde již potřetí v řadě na obou turnajích triumfovala. Nadal navíc aktuálně drží těžko uvěřitelnou sérii 46 vyhraných setů na antuce!

Jednatřicetiletý Španěl se dal před antukovou sezonou zdravotně do kupy a nyní je k nezastavení. „Byl jsem hodně trpělivý a udělal jsem vše pro to, abych byl v tomto období ve skvělé formě,“ líčil Nadal novinářům v Madridu.

„Před antukou jsem vyhrál jen čtyři zápasy, což nebyla ideální příprava. I tak si myslím, že hraji velmi dobře,“ pokračuje španělský tenista. „Mé tělo funguje, jsem stoprocentně připraven!“ dodává Nadal.

Při absenci Andyho Murrayho či Rogera Federera je o favoritovi letošního Roland Garros více než jasno. Nadal si pojede do Paříže pro jedenáctý pohár mušketýrů. Bylo by velkým překvapením, pokud by to ve Francii dopadlo jinak.