WTA

J&T Banka Prague Open: Kvitová slaví titul! Po parádní otočce udolala Buzarnescuovou

- Jan Havlovic

Turnaj J&T Banka Prague Open má po dvou letech znovu českou vítězku! Petra Kvitová dokázala v sobotním finále otočit dramatický duel s Mihaelou Buzarnescuovou, kterou porazila po setech 4:6, 6:2, 6:3. Světová desítka tak slaví zisk 23. titulu v kariéře!

Kvitová vyhrála turnaj v Praze
Petra Kvitová vyhrála poprvé v kariéře J&T Banka Prague Open a získala svůj celkově 23. titul v kariéře! Světová desítka navíc vyhrála již třetí turnaj v letošní sezoně, když v sobotním finálovém souboji otočila duel s Mihaelou Buzarnescuovou, kterou porazila po setech 4:6, 6:2 a 6:3. 

Kvitová měla parádní vstup do zápasu, když po rychlém průběhu vedla 4:1 Od té doby si však vedla lépe Buzarnescuová, která pěti gemy v řadě dokázala vývoj úvodního setu otočit. Českou tenistku nepovedená první sada psychicky nepoložila. Ba naopak, výkon Kvitové gradoval. 

Ve druhém setu neponechala světová desítka nic náhodě a díky přesným úderům dokázala poslat zápas do rozhodující sady. V té se ukázal jako klíčový čtvrtý gem, ve kterém Kvitová dokázala prolomit servis třicetileté Rumunky. Dvojnásobná grandslamová vítězka poté dokázala utkání doservírovat při vlastním podání a dovedla utkání do vítězného konce. 

Kvitové se podařilo v duelu zvítězit, ačkoliv udělala 37 nevynucených chyb a 7 dvojchyb. Českou tenistku nyní čeká rychlý přesun do španělského Madridu, kde již v neděli vstoupí do turnaje zápasem prvního kola. 

"Když jsem tady v Praze v loňském roce sledovala finále, tak jsem rozhodně nečekala, že přesně za rok tady budu hrát, a že vlastně vyhraji," řekla Kvitová v emotivním proslovu na slavnostním ceremoniálu. 

Finále dvouhry
PETRA KVITOVÁ (10.) [2] – Mihaela Buzarnescuová (ROU, 37.) 4:6, 6:2, 6:3

J&T Banka Prague Open den po dni: 

4.5.
J&T Banka Prague Open: Kvitová je bez ztráty setu ve finále! Peschkeová obhájila titul

3.5.
J&T Banka Prague Open: Rozjetá Kvitová přehrála Siniakovou, Plíšková finále neobhájí

2.5
J&T Banka Prague Open: Další podařený den pro Češky, tři ze čtyř si zajistily čtvrtfinále, úspěšné byly i deblistky

1.5.
J&T Banka Prague Open: Skvělý český den! Kvitová prolétla do osmifinále, postupují i Allertová s Plíškovou

30.4.
J&T Banka Prague Open: Siniaková slaví postup do osmifinále, Češky v kvalifikaci neuspěly

29.4.
J&T Banka Prague Open: Martincová a Zarycká slaví postup do finále kvalifikace

28.4.
J&T Banka Prague Open: Martincová pokořila favoritku, postupují i Štefková se Zaryckou