Tenisová rarita! Syn porazil svého otce v profesionálním utkání

- Jan Vojkůvka

Okruh ITF Pro Circuit bude vždy místem, kde o zajímavé příběhy nebude nouze. Místem, kde vznikají situace, které na největších turnajích nejspíše nikdy neuvidíme. Stejně jako je vysoce nepravděpodobné, že by se příliš často opakoval příběh z Ugandy, kde na sebe narazili při tenisovém utkání otec a syn.

Dvacetiletý Lorenzo Bocchi (na fotografii) je tenistou, který se doposud nedokázal na nejmenších turnajích příliš prosadit a je na chvostu druhé světové tisícovky žebříčku. Přesto se mu podařilo něco, o čem by jiní mohli jen snít – dostal se do novinových titulků.

Důvodem je situace, která nastala na turnaji ITF v Ugandě, kde mladý Lorenzo narazil v utkání čtyřhry na svého sedmapadesátiletého otce Paola Bocchiho! Ještě větší pikantnost samotnému zápasu dává fakt, že pro Paola, jenž se narodil v roce 1961, se jednalo o první oficiální profesionální turnaj v životě.

Los si s rodinou ale poněkud pohrál a svedl v prvním kole oba do vzájemného zápasu. Lorenzo nastoupil se čtyřiadvacetiletým Tommasem Gabrielim a Paolo s jiným veteránem Felixem Huttem z Německa, který debutoval v roce 1994.

Utkání vyhrálo dravé mládí 6:2, 6:3, čímž skončil první a dost možná poslední rodinný souboj. O tom, že by sedmapadesátiletý Paolo Bocchi chtěl svou zkušenost ještě někdy zopakovat, zatím nejsou dostupné informace. Přinejmenším příští týden v Ugandě, kde bude jeho syn opět bojovat o úspěch, hrát nebude.

 

#Me #Dad #remember #beach #sea #chill #Bahamas #Spring #Break

Příspěvek sdílený Lorenzo Bocchi (@bocchi_lorenzo),Dub 21, 2015 v 6:53 PDT