Kvitová chce mít fotku na stěně. V cestě jí teď stojí kamarádka

- Jakub Slunečko

Co den, to lepší výkon Petry Kvitové. Česká hvězda si na J&T Banka Prague Open poradila ve čtvrtfinále i s krajankou Kateřinou Siniakovou (dvakrát 6:3) a doma v Praze září úsměvy na všechny strany. Ve výborné fyzické i psychické kondici si chce ze Stromovky odvézt titul. „Ale jsem teprve v semifinále, v pátek mě čeká dost těžká soupeřka,“ upozornila.

Se zatím největší zkouškou v podobě Kateřiny Siniakové si Kvitová poradila s bravurou. Minidrama přišlo jen za stavu 5:2, kdy zápas nedoservírovala a darovala soupeřce podání. Pak už nebylo co řešit.

„Nejtěžší zápas turnaje. Hrála jsem zase o něco lépe a za to jsem ráda, že s postupem turnaje se zlepšuju. Jsem se sebou spokojená,“ řekla výborně naladěná Kvitová.

Byla to nejtěžší zkouška?
Určitě, zatím nejlepší soupeřka. V závěru mi sebrala podání, vytáhla výborné údery, byla uvolněná a neměla co ztratit. Začátek zápasu byl hrozně vyrovnaný, každý míč dělal rozdíl. Proto jsem byla dost koncentrovaná, dost jsem se povzbuzovala, Káťa hrála tady doma nejlépe, co jsem viděla.

S každým zápasem se zlepšujete. Bude to tak až do konce?
Už je to nějaký týden, co jsem to zažila naposledy. (smích) Další soupeřka Šuaj Čang je ale dost těžká, naposledy jsem s ní prohrála lehce (2:6, 1:6). Je velice šikovná, má za sebou výborné výsledky. Navíc je to super holka, bude to zajímavé. Snad mě domácí publikum zase požene.

Máte k sobě blízko?
Bavíme se. Na kafi jsme spolu tedy ještě nebyly, ale v šatně je příjemná, má skvělé trenéry, celkově fajn tým.

Čím je tenisově nepříjemná?
Hraje podobnou hru jako já. Dobře servíruje a když to má na ruce, dokáže to zamáznout z každé pozice.

Vy jste ale na neoblíbené antuce ve skvělé formě. A vypadá to, že jste dost zlepšila pohyb.
Říkala jsem Davidovi (kondiční trenér Vydra, pozn.), že jsem se hýbala dobře, a ptala jsem se ho, jestli má radost. Moc mi na to neodpověděl, tak možná ne. (smích) Já ale opravdu doběhla dost míčů, občas jsem to zkazila, ale jindy jsem míč odehrála dobře. Na základní čáře se taky pohybuju v pohodě a obecně lépe čtu hru.

V Praze jenom záříte, užíváte si to tady hodně?
Užívám. Diváci jsou super, zase byla plná tribuna. Tiskovky jsou pro mě taky jiné, protože mluvím jen v češtině. To je hezké.

A když vyhrajete ještě dva zápasy, přibude tady na chodbě slávy i vaše fotografie s pohárem...
Vím, že už je tam Kája Plíšková a Lucka Šafářová. Nebylo by to špatné je doplnit. (úsměv) I když zatím jsem jen v semifinále.