Čeští tenisté budou v baráži Davis Cupu bojovat na antuce

- Jakub Slunečko

Záříjová baráž o postup do elitní skupiny Davis Cupu mezi Maďarskem a Českem se podle očekávání odehraje na antukových kurtech. Výběr povrchu český tým nepřekvapil. „Budapešť je místo dosažitelné pro české fanoušky, takže doufám, že budeme mít v boji o návrat do Světovou skupinu jejich silnou podporu ,“ řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

14. až 16. září by měl mít k dispozici jako jedničku Jiřího Veselého, který volbu antuky taktéž předpokládal. Veselému by měl tento povrch sedět.

Na straně soupeře jako jednička nastoupí nejspíš šestadvacetiletý Marton Fucsovics, který je v životní formě. 61. hráč světového žebříčku došel v lednu na Australian Open až do osmifinále. 

Maďaři do baráže spadli po porážce v prvním kole Světové skupiny proti Belgii. Fucsovics a spol. nedokázali vzdorovat favorizvonému týmu vedenému Davidem Goffinem.

Češi zase usilují o návrat mezi elitu po loňském neúspěchu v baráži na půdě Holandska, kde sice Navrátilův tým vedl 2:0 na zápasy, nakonec ale padl. Cestu zpět začali Češi skvěle, když si v dubnu snadno poradili v Ostravě s Izraelem, a pokud v září porazí v Budapešti Maďarsko, budu hrát opět Světovou skupinu.

Poprvé klesl český tým do nižší divize v roce 2005, ale hned v následující sezoně se dokázal vrátit.