Krasojízda za zvuku sirén. Nevzali si lidi kvůli mně dovolenou? smála se Kvitová

- Jakub Slunečko

Suverénní jízda Petry Kvitové domácím turnajem J&T Banka Prague Open nekončí. Největší hvězda prolétla do druhého kola za 56 minut výsledkem 6:3 a 6:1. A Kvitová byla nadšená, že na první středu v měsíci doprovázely její zápas nejenom sirény, ale opět i plné tribuny: „Dva svátky po sobě, hodně lidí si asi taky vzalo dovolenou. A nebo si ji vzali kvůli mně? To by bylo hezké!“

Proti Rusce Natalii Vichljancevové jste vyhrála za méně než hodinu, čím to?
Byl to ještě trošku lepší výkon než v prvním kole. Ráda bych z takových rychlých zápasů udělala můj trend. (smích) Je dobře, že šetřím tělo a energii. Po svátku se mi hrálo dobře i v pracovní den. (úsměv)

Právě – i když nebyl svátek jako při vašem prvním utkání, na tribunách bylo plno...
Jsou dva svátky po sobě, hodně lidí si asi právě teď taky vezme dovolenou, aby si ji prodloužili. A nebo si ji vzali kvůli mně? To by bylo hezké! (smích)

Celkově to pro vás byl lehčí zápas, co vám taková utkání ukážou?
V takových zápasech si můžu vyzkoušet, jak na tom jsem. Prodávám varianty hry, které jsem natrénovala. Byla jsem schopna měnit servis, aby s ním soupeřka měla problém. A taky vím, jak jsem na tom fyzicky a jak tělo všechno snáší den po prvním zápase. Jsem ráda, že jsem to zvládla takto rychle, na začátku jsme se tahaly. Zatím se tady cítím fajn, tělo mi drží, na antuce je to vždycky větší záhul.

Vnímala jste sirény, které vám do utkání na první středu v měsíci vstoupily?
Trošku jsem to vnímala, ale moc jsem se na to nesoustředila. Uvědomila jsem si to a pak mi za chvíli došlo, co to vlastně je. (smích)

V pavouku jste z původních prvních pěti nasazených zbyla jediná. Překvapuje vás, jak je cesta k titulu otevřená?
To ani nevím. (smích) Vím ale, že poslední dobou je ženský tenis hodně nahoru dolů a není to tak stabilní jako u mužů. Je to docela zrádné, antuková sezona teprve začíná a spousta holek si na antuku teprve zvyká.

V příštím kole vás čeká krajanka Kateřina Siniaková – spoluhráčka z Fed Cupu i z extraligy. Co na ni říkáte?
Trénovaly jsme spolu na Fed Cupu a známe se i z tréninků. Zápas jsme spolu nehrály. Snaží se hrát hodně rychle a agresivně, něco jako soupeřka v posledním zápase. To bude chtít předvést i proti mně. Taktické vymýšlení moc nehrozí, nejspíš to bude od nás obou dost létat.

Proti českým hráčkám máte obdivuhodnou bilanci 24:1, pomůže vám to?
To nevím. Je jiné hrát s Češkou doma než v zahraničí. Na bilanci se nikdy nesoustředím, každý den je jiný. Káča to řešit rozhodně nebude a já taky ne.