Postrach Češek v Praze řádí! Giorgiová už je ve čtvrtfinále a vyhlíží Allertovou

- Jan Vojkůvka

Je-li v ženském tenise některá hráčka, která patří skutečně k neoblíbeným soupeřkám českých tenistek, pak je to Camila Giorgiová. Šestadvacetiletá Italka dokázala najít recept, jak porážet Češky a velkou hrozbou může být i v Praze, kde už vyřadila Barboru Strýcovou a na další domácí tenistku může narazit ve čtvrtfinále, kam postoupila po výhře 6:4, 6:2 nad Tamarou Korpatschovou.

5-1. Taková je zápasová bilance Camily Giorgiové s českými hráčkami od začátku roku 2017. Od začátku loňské sezony ji dokázala porazit pouze Karolína Plíšková na srpnovém turnaji v Cincinnati. Už tam ale byla mírně indisponována zraněním, kvůli němuž po US Open předčasně ukončila sezonu.

Jinak Italka drtí jednu Češku za druhou. Dřív přitom naopak schytávala pravidelně od českých hráček porážky a například v roce 2014 z pěti zápasů prohrála hned čtyři. Zlom ale nastal loni a aktuálně 58. hráčka světa se stala menší katyní českých ambicí na turnajích.

Hráčka, jíž šije outfity na turnaje maminka, zářila v Praze už loni, kdy došla do čtvrtfinále a v prvním kole vyřadila Karolínu Plíškovou. Letos svůj loňský úspěch zopakovala po středečním vítězství nad Nemkou Korpatschovou a na kontě přitom už má skalp Barbory Strýcové.

 

#blondie ???

Příspěvek sdílený ?Camila Giorgi? (@camila_giorgi_official),Dub 29, 2018 v 7:30 PDT

V Praze Italka nežije jen tenisem, ale i nočním životem / Instagram Camily Giorgiové

Kromě již zmíněné prohry s Plíškovou v Cincinnati pak na stejném turnaji v prvním kole porazila Kateřinu Siniakovou, letos v lednu zvládla utkání s Petrou Kvitovou v Sydney a v Luganu v dubnu pokořila v prvním kole Kristýnu Plíškovou.

Čtvrtfinálovou soupeřkou na J&T Banka Prague Open přitom může být další Češka – Denisa Allertová. Tu ale ještě čeká v osmifinále Australanka Samantha Stosurová. Pokud by však česká tenistka favorizovanou soupeřku a finalistku turnaje z roku 2016 porazila, narazila by na neoblíbenou Italku, s níž prohrála v roce 2015 v Katovicích v prvním kole.