Čekání je u konce. Kvitová deklasovala Smitkovou a přerušila šňůru tří porážek v řadě

- Jan Vojkůvka

Naposledy se Petra Kvitová z vítězství radovala 26. března ve třetím kole turnaje v Miami. Od té doby na turnajovou výhru čekala a přechod na antuku jí příliš radosti nepřinesl. Nic se nezměnilo ani minulý týden ve Stuttgartu, kde přitom během Fed Cupu dominovala. Až domácí prostředí v Praze ji dokázalo nakopnout ke skvělému výkonu.

Kvitová na Svátek práce ukončila více než měsíční čekání na turnajové vítězství a své krajance a bývalé fedcupové spoluhráčce povolila jen čtyři gemy. Smitkovou vyprovodila z kurtu za 69 minut hry po setech 6:1, 6:3 a ukázala, že se na J&T Banka Prague Open připravila výborně.

Svou dominanci na centrálním dvorci předvedla hned zkraje zápasu. Smitková si sice podržela úvodní servis utkání, ale Kvitová následně vyhrála 9 gemů v řadě a nad svou krajankou rychle vedla 6:1, 3:0.

Pak si sice světová desítka vybrala slabší chvilku a prohrála tři hry v řadě včetně svého servisu ve čtvrtém gemu, ale víc už Smitkové nedovolila. Suverénní vítězství potvrdila proměněním hned prvního mečbolu.

Vítězka turnajů z Petrohradu a Dauhá se ve druhém kole utká s 83. hráčkou světa Natalií Vichljancevovou z Ruska, jež v úvodním pražském utkání přehrála Němku Carinu Witthöftovou dvakrát 6:4.