To byly haluze! Siniakové přálo štěstí a omlouvala se soupeřce

- Jakub Slunečko

Skvělý vstup do domácího turnaje J&T Banka Prague Open má za sebou Kateřina Siniaková. Němku Petkovicovou před zaplněnými tribunami ve Stromovce porazila ve dvou setech 6:2 a 7:6(4). Petkovicová ke konci zápasu jen kroutila hlavou, protože vítr si s několika důležitými balonky pěkně zahrál. „Bylo tam pár haluzí na mou stranu, štěstí mi přálo,“ oddychla si Siniaková.

První klíčový moment přišel za stavu 4:5. Siniaková čelila dvěma setbolům Petkovicové, ale nakonec se vyhrabala z nejhoršího a měla gembol na 5:5. Při něm ale byla opět zatlačena a sotva vybrala úder Němky, která jen sledovala, jak míček míří do autu. Jenže pak zřejmě díky větru dopadl kousek za síť přesně na lajnu, což překvapilo úplně všechny.

„Už jsem si říkala, že když jsem dala tuhle haluz, že bych to mohla dohrát,“ smála se po zápase Siniaková. Pomohlo jí v závěru i několik prasátek a další šťastný úder, kdy dostala míček pod tělo a těžko ho vybrala. Balonek opět dopadl pár centimetrů za síť a navíc pak začal odlétávat směrem od Němky, která ho ještě doběhla.

„Říkala jsem si, že to bude s tím větrem asi sranda. Naštěstí mi to ale během zápasu přálo, bylo tam pár haluzí na mou stranu. Andrea to brala v klidu, trošku jsem se jí za to na konci omluvila,“ vysvětlila pak Siniaková, o čem se soupeřkou u sítě rozmlouvala.

I když šťastné míčky české tenistce vycházely, i tak musela pořádně bojovat o výsledek. Kromě odvrácených setbolů se musela taky srovnat s tím, že za stavu 6:5 nezvládla doservírovat zápas. Vzteky pak mrštila raketou o zem.

„Ke konci zápasu jsem měla velkou krizovku,“ přiznala pak Siniaková po zápase. Jen díky obrovské zarputilosti a bojovnosti si pak došla pro rozhodující mečboly ještě ve druhém setu. „Publikum mě tahalo od začátku do konce. Vážím si toho, že bylo plno a že mi fandili. Je to srovnatelné s grandslamy. Nečekala jsem, že bude celá tribuna plná,“ chválila česká tenistka.

Doma na Spartě měla na první kolo skutečně obrovskou podporu. Modré tribuny kolem antukového centrálního kurtu byly plné a nad hlavou i přes velký vítr jasně pálilo sluníčko. „Mimo vítr nejlepší počasí! Nepamatuju si, kdy jsem tady hrála v tílku. Je krásně, snad to vydrží,“ doufala Siniaková, která taktéž zažila, když při loňských ročnících dokonce sněžilo.

Teď se chystá na atraktivní souboj druhého kola proti Rusce Jekatěrině Alexandrovové. S tou Siniaková trénuje právě na Spartě, kde se turnaj hraje. „Mám jí co vracet, prohrála jsem s ní loni v Paříži,“ připomněla Siniaková porážku z prvního kola French Open.

„Trénujeme spolu, sparingujeme, vycházíme spolu i mimo kurt. Bude to obrovský boj. Ona je těžká soupeřka, hraje aktivně, chodí do všech míčů. Bude to složitý zápas, ale chci jí to vrátit,“ doufala.