Praha bitvu sester Plíškových neuvidí, Karolína se z turnaje odhlásila

- Filip Lefenda

Karolína Plíšková se českým fanouškům na J&T Banka Prague Open nepředstaví. Turnajová vítězka z roku 2015, která měla tento týden coby světová šestka plnit roli nejvýše nasazené, se v pondělí z domácího podniku WTA odhlásila. Na vině jsou bolavá třísla.

Plíšková má za sebou náročný program ve Stuttgartu, kde nejprve pomohla bodem českým tenistkám k postupu do fedcupového finále, aby následně ovládla na stejném místě i prestižní halový turnaj WTA a došla si pro jubilejní desátý titul.

V Praze tak nakonec na pikantní souboj sester Plíškových nedojde. Právě dvojče Kristýnu – loňskou finalistu – totiž Karolíně přisoudil sobotní los. „Přišlo by hodně lidí a chtěli by vidět dobrý zápas. Nebylo by férové, abych ho neodehrála naplno,“ zdůvodnila svůj krok česká jednička na pondělní tiskové konferenci. 

„Nastoupit s tím, že zápas jen odehraji? Nad takovou variantou jsem vůbec nepřemýšlela. Mám problém s oběma třísly, zápasila jsem s nimi už v týdnu. Těžký los mi nedovolí nastoupit,“ pokračovala Plíšková a zdravotní trable ještě přiblížila.

„Roli hraje únava a asi i trochu klouzavá antuka. Odehrála jsem docela dost zápasů, nebyl moc čas na zregenerování a nakupilo se to. Po fedcupovém víkendu jsem měla problém s levým tříslem. To je teď celkem dobré, ale přidalo se pravé,“ posteskla si šestadvacetiletá Češka.

„Do poslední chvíle jsem se rozhodovala a chtěla nastoupit. Ale program je strašně náročný, jeden den na regeneraci mi nestačil. Doufám, že budu brzy v pořádku,“ doplnila Plíšková s tím, že se chce dát dohromady pro nadcházející povinný turnaj v Madridu, který startuje už v sobotu.

Los turnaje J&T Banka Prague Open tak doznal změn. Na Kristýnu Plíškovou čeká v úvodním kole Aljaksandra Sasnovičová, s níž se utkala v jediném vzájemném střetnutí před měsícem v Miami. S vítězství ve třech sadách se radovala Běloruska. „Ségru přijdu podpořit,“ slíbila s úsměvem Karolína.

Již během neděle se z pražského turnaje WTA odhlásila i osmnáctiletá Markéta Vondroušová, která musela vinou zraněné nohy ve Stuttgartu skrečovat čtvrteční duel proti Ukrajince Svitolinové.