Vondroušová se odhlásila z J&T Banka Prague Open

- Jan Vojkůvka

Nedělní odpoledne v Praze nepřineslo pouze dobré zprávy, kterými jsou postupy Terezy Martincové a Anastasie Zarycké do finále kvalifikace. Kvůli přetrvávajícímu zranění nohy se z pražského turnaje WTA musela odhlásit osmnáctiletá Markéta Vondroušová, která se dostávala na antuce do výborné formy.

Vondroušovou trápí pravá noha už od turnaje ve Stuttgartu, kde nastoupila k osmifinále proti Elině Svitolinové se zatejpovaným pravým stehnem. Duel s ukrajinskou favoritkou nakonec ani nedohrála a problémy se ukázaly být vážnějšího charakteru.

Osmnáctiletá Češka doufala až do poslední chvíle, že se na domácí turnaj dokáže připravit a dokonce byla v sobotu nalosována do dvojice s obhájkyní titulu Monou Barthelovou. Jenže zdravotní komplikace, které provází Vondroušovou po celou krátkou kariéru, si tentokrát vybraly svou daň.

V současnosti 73. tenistka žebříčku se rozhodla z turnaje J&T Banka Prague Open odhlásit a dát si delší čas na zotavenou před důležitým obdobím sezony, kdy se budou hrát grandslamové turnaje v Paříži a Londýně.

Jak dlouho však Vondroušová, která ve Stuttgartu prošla do druhého kola dokonce skrz náročnou kvalifikaci, bude mimo hru, je prozatím nejisté.